Nieuws uit de Brugse regio

De Fauw wil kustwerk op rotonde Expressweg/Koningin Astridlaan


Brugge, vrijdag 13/6/2008. Brugs gemeenteraadslid Dirk De Fauw (CD&V) wil dat er op de rotonde boven de Expressweg ter hoogte van de Koningin Astridlaan een kunstwerk komt. "Aan de Koning-Albert I –laan ter hoogte van de rotonde Tillegemstraat en aan de Baron Ruzettelaan op kruispunt Meulestee zijn de voorbije jaren kunstwerken opgericht van respectievelijk Renaat Ramon en Linda Molleman, en dit is voor herhaling vatbaar," vindt De Fauw.

"Momenteel krijgt de rotonde op de Koningin Astridlaan boven de tunnel op de N-31 vaste vorm en gezien de rotonde hoog boven het bestaande wegdek van de expressweg uitsteekt zou een volumineus er op zijn plaats zijn," licht De Fauw toe. "Het kunstwerk zou niet alleen zichtbaar zijn voor wie de Koningin Astridlaan volgt maar ook de bestuurders op de Expressweg N31 zouden het kunstwerk boven de tunnel moeten kunnen zien. Ik meen dat dit een baken, een lichtpunt kan zijn voor alle weggebruikers maar tevens een bijzondere betekenis heeft voor onze Stad die ook oog heeft voor moderne en actuele kunst."

De Fauw hoopt dat in de begroting 2009 centen terug te vinden en rekent op 75.000 euro, gezien de omvang...

Toyo Ito geen optie

Vorig jaar had het stadsbestuur geopperd het paviljoen Toyo Ito, dat sinds Brugge 2002 op de Burg staat, op de rotonde te plaatsen. Het beschermingsbesluit door de Vlaamse regering op vraag van minister Dirk Van Mechelen (Open VLD) maakt die mogelijkheid echter onmogelijk.

(FN-Meegedeeld-DDF)

Meer over Politiek    CD&V    Open VLD    Dirk De Fauw    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag