Nieuws uit de Brugse regio

Acht lichtgewonden bij botsing tussen twee schoolbussen (UPD)


Brugge, vrijdag 27/6/2008. Bij een kop-staart aanrijding op de expressweg zijn deze morgen rond 10.30 uur twee bussen met schoolkinderen met elkaar in aanrijding gekomen. Het betrof twee bussen van dezelfde privé-firma, waarvan één in de kleuren van De Lijn reed, maar voor rekening van de firma. Zes kinderen een begeleider en een buschauffeur moesten met licht verwondingen afgevoerd worden naar het Sint-Lucas en Sint-Jansziekenhuis. De rest van de kinderen werd overgebracht naar het Boudewijn Seapark waar ze opgevangen worden. De kinderen waren op weg naar Wenduine voor een dagje zee.

De kinderen die in het Boudewijnpark zijn ondergebracht, worden nog eens medisch onderzocht op eventuele klachten. De school in Ukkel heeft een crisiscentrum opgericht van waaruit de ouders imiddels verwittigd werden, in samenspraak met de Brugse politie. Boudewijn Seapark heeft de kinderen zonder klachten inmiddels een gratis dag park aangeboden.

Brandweer, politie en 3 ambulances waren onmiddellijk ter plaatse. Beide schoolbussen staan inmiddels op de pechstrook, waardoor er vrij weinig hinder is voor de rest van het verkeer: de N31 is ook niet afgesloten.

Zwarte punt

Het ongeval gebeurde aan de verkeerslichten aan de Chartreuseweg in de richting Zeebrugge. Dit kruispunt staat is het zwartste punt van West-Vlaanderen: er zijn reeds verschillende doden gevallen. Plannen om het kruispunt volledig her aan te leggen zijn reeds meermaals uitgesteld.

Eind vorig jaar nog, vroeg burgemeester Patrick Moenaert (CD&V), naar aanleiding van een dodelijk verkeersongeval op het zelfde kruispunt, waarbij Bert Van Ooteghem, een 25-jarige man uit Lissewege om kwam, de dringende aanpak van de heraanleg van het kruispunt, waar eerder ook al 4 dodelijke slachtoffers waren gevallen.

(ED-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Zeebrugge    Politie en Gerecht    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag