Nieuws uit de Brugse regio

Stad gaat ontsluiting haven van Zeebrugge toelichten


Brugge, zaterdag 5/7/2008. De komende jaren staan een aantal grote projecten op stapel voor de verdere ontsluiting van de haven van Zeebrugge via de weg, het spoor en de binnenvaart. Bij zowel de havengebruikers als bij de bevolking van de dorpsgemeenschappen Lissewege, Zwankendamme, Dudzele en Zeebrugge als bij de Brugse bevolking leeft grote vraag naar informatie rond deze projecten.

Toelichting

De Bruggelingen willen en moeten daarom op de hoogte worden gebracht van de gevolgen en de impact van de geplande projecten en van de evoluties die de haven de komende jaren te wachten staat. Voor elk van die projecten moeten bovendien strikte en vrij uitvoerige procedures worden gevolgd, telkens gekoppeld aan openbare onderzoeken en publieksmomenten. De vraag naar betere communicatie hierrond was ook een punt dat tijdens het recente congres over de ontsluiting van de haven permanent aan bod kwam.

Gezamelijk project

De Stad wil daarom in samenwerking met MBZ, het Vlaamse Gewest en Infrabel het voortouw nemen om de inwoners en betrokkenen correct en duidelijk te informeren. De Stad zal hiervoor een extern communicatiebureau inschakelen. De opvolging zal gebeuren door de Communicatiedienst en andere betrokken diensten van de Stad.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag