Nieuws uit de Brugse regio

Lieve Mus: 100.000 euro voor jeugkampen zijn goed besteed

Lieve Mus: 100.000 euro voor jeugkampen zijn goed besteed
Brugge, dinsdag 26/8/2008. Volgens Brugs schepen voor jeugd Lieve Mus (CD&V) zijn de ongeveer 100.000 euro die de stad besteed aan de zomerkampen van de Brugse jeugdbewegingen een zeer nuttige uitgave. "Ze betekenen voor de jongeren 8 10 dagen weg van thuis maar vooral tijd en ruimte zat hebben om te ravotten en toffe momenten te beleven met vriendjes en leeftijdsgenoten, creatief te zijn, en te genieten van leuke fantastisch ingeklede spelmomenten. Jeugdbewegingen zijn immers populairder dan ooit en zien hun ledenaantal toenemen. Dat bewijst meteen ook dat ouders vertrouwen hebben in het jeugdwerk en de vakantiekampen."

Dit jaar kregen Scouts & Gidsen Vlaanderen Don Bosco in De Panne, Karel De Goede AKABE in Roeselare, Tillegem in Russeignies, Grimmertinge in Froidchapelle, Chiro Sint-Joris 't Leitje in Vielsalm, Sint-Leo Landscouts in Steinbach (Gouvy) en KSA Sint-Trudo eveneens in Steinbach (Gouvy) bezoek van een delegatie van de Brugse jeugddient en schepen Mus. "Die kampbezoeken zijn in eerste plaats een blijk van waardering voor de vele vrijwilligers, de leiding van het jeugdwerk, die zorgen voor nestwarmte voor hun leden. Je merkt er een team van jonge mensen met onverdroten inzet en verantwoordelijkheidszin, met opgeladen batterijen en vol energie," aldus schepen Lieve Mus, die meteen ook het nuttige met het aangename combineert: "de administratieve controle, nodig voor de subsidies hoort erbij, maar veel belangrijker is dat het bezoek ons een unieke kans biedt om informatie uit te wisselen en zicht te krijgen hoe goed de jeugddienst wel gekend is. De leiding van een jeugdbeweging wijzigt immers frequent."

100.000 euro

De jeugdbewegingen krijgen naast een kampsubsidie ook gratis kamptransport door de eigen stadsdiensten. De subsidies zelf belopen 53.375 euro. Daarnaast kost het kamptransport omwille van gepresteerde overuren, reis- en verblijfskosten, diesel en dergelijke nog eens 50.000 euro. Dit jaar werden voor het kamptransport 89 ritten heen en terug verricht door door de stadsdiensten. Voor de verenigingen die kozen voor eigen transport was er een extra subsidie voor deze kosten van max 150 euro."

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Politiek    CD&V    Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag