Economie

Verdwijnen Superfast Ferry kost Brugge 25,000 hotelgasten


Audio Reportage

Verdwijnen Superfast Ferry kost Brugge 25,000 hotelgasten
Zeebrugge, vrijdag 5/9/2008. Het opdoeken van de ferryverbinding Zeebrugge Rosyth van Superfast op 14 september zal in Brugge alleen al tussen de 25.000 en 30.000 overnachtingen per jaar kosten. Dat zegt de Brugse hotelier Michel Maertens, van het Navarrahotel, die ook bestuurslid is van Hotels Regio Brugge.

"Het feit dat er geen nieuwe uitbater werd gevonden voor de nochtans op het vlak van passagiers zeer succesvolle lijn is onbegrijpelijk. Dat zal een hele klap betenenen voor de Brugse verblijfssector en wij maken ons grote zorgen, als dit niet onbelangrijke marktsegment niet opnieuw ingevuld wordt," zegt Maertens.

Weinig ondernomen

"Als hotelvereniging hebben wij toen we het slechte nieuws op ons af kwam meteen aan de alarmbel getrokken en krachten gemobiliseerd, van onze lokale schepen (n.v.d.r. Jean Marie Bogaert N-VA) tot op het ministerieel niveau (Geert Bourgios, N-VA), waar deze zaak toen ter harte genomen is, maar ik vrees dat we met zijn allen een beetje stil gevallen zijn. Ik had op zijn minst een PR actie verwacht, waarbij de Schotse en Vlaamse ministers krachten zouden bundelen, om potentiele investeerders duidelijk te maken, dat de dienst inzake passagiersverkeer een succes was. Alleen het vrachtgedeelte presteerde minder goed dan verwacht," weet Maertens. "Ik stel vast dat er te weinig is ondernomen."

De ferry-verbinding werd door de Griekse rederij Attica Group opgedoekt, na de beslissing van de Schotse deelregering, om het initiatief niet langer te ondersteunen. Ook de Europese subsidies van bij de start van de lijn waren al enige tijd opgesoupeerd. De vaartuigen worden nu in de Baltische zee ingezet, met nieuwe Europese subsidies...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Politiek    N-VA    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag