Nieuws uit de Brugse regio

BruggePlus fier op Westtoer-prijs Fernand Peuteman


Brugge, dinsdag 23/9/2008. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V), ook voorzitter van de vzw Brugge Plus, is bijzonder opgetogen met de Innovatie-/creativiteitsprijs die de vzw gisteren mocht ontvangen voor het letterproject Wor(l)ds. Deze waardevolle erkenning, kaderend in de tweejaarlijkse Westtoer-prijs Fernand Peuteman, komt er enkele dagen voordat de Brugse Burg een veilingplaats wordt voor de kunstwerken die naar aanleiding van het project werden gemaakt.

Brugge Plus co÷rdineerde het project waarvoor initiatiefneemster en letterkapster Maud Bekaert Zuid-Afrikaanse en Belgische kalligrafen, tekstschrijvers en letterkappers samenbracht.

Het resultaat was een reeks van 40 stenen die langs een poŰtisch fiets- en wandelparcours van Brugge naar Zeebrugge werden opgesteld : een geslaagde mix van cultuur en recreatief toerisme. Belangrijk is echter ook de sociale toets : de stenen worden zondag 28 september om 11u openbaar geveild op de Burg en de opbrengst gaat integraal naar de vzw Sprinkle en Breadline Africa. Beide organisaties zetten zich in voor de kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika. Zo zal de vzw Sprinkle het geld gebruiken voor de bouw van een weeshuis in een door Aids getroffen regio in Zuid-Afrika.

Blij

"Ik ben heel blij met deze prijs. Het is een erkenning voor een project met een mooie filosofie die de Stad mee onderschrijft; vandaar ook dat het College van Burgemeester en Schepenen op mijn voorstel drie stenen heeft aangekocht om op te stellen in het stadsbeeld. Maar de erkenning geldt ook voor de vzw Brugge Plus die, ontstaan uit de vzw Brugge 2002 en het Culturele Hoofdstadjaar, is uitgegroeid tot een belangrijke culturele meerwaardegever voor Brugge," zegt burgemeester Patrick Moenaert. "De vzw bewijst dat via tal van initiatieven : naast Wor(l)ds organiseerde Brugge Plus afgelopen zomer ook Filmophetstrand in Zeebrugge en Lichtfeest in Lissewege. Afgelopen zondag zorgde Brugge Plus nog voor een bijzonder sfeervol straattheaterfestival tijdens autoloze zondag."

Brugge Plus bereidt momenteel overigens samen met Musea Brugge het project Kantlijnen voor dat op 11 november van start gaat en vier maanden lang de hele Brugse binnenstad zal inpalmen. Eind dit jaar tekent Brugge Plus weer voor winterse sfeeravonden met openluchtactiviteiten in het Arentshof, op het Gruuthuseplein en op de Burg.

Prijs naar goede doel

De VZW Brugge Plus heeft besloten de geldprijs (2.500 euro), net zoals de opbrengst van de geveilde stenen, te schenken aan het goede doel, namelijk de vzw Sprinkle en Breadline Africa. Zondag 28 september om 11 uur, net vˇˇr de start van de veiling zal Burgemeester Patrick Moenaert de cheque ter waarde van 2500 euro overhandigen aan Chantal De Maeyer van de vzw Sprinkle.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Zeebrugge    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag