Nieuws uit de Brugse regio

Brugge krijgt Festival van de Fantastische Film


Audio Reportage

Brugge krijgt Festival van de Fantastische Film
Brugge, woensdag 8/10/2008. Van 29 oktober t.e.m. 2 november organiseert de Brugse vzw Razor Reel voor de eerste maal het Razor Reel Fantastic Film Festival (RRFFF). De vzw Razor Reel is reeds jarenlang actief in de wereld van de fantastische film en gaat nu dus zijn eigen festival opzetten, dat een verrijking moet betekenen van het Vlaamse filmfimament.

Het vijfdaagse Razor Reel Fantastic Film Festival focust zich op – hoe kan het anders - fantastische films: voor horror, thriller, fantasy en science-fiction - liefhebers wordt Brugge dus the place to be tijdens de herfstvakantie. Naast de gebruikelijke fantasy-film landen zoals Spanje, de Verenigde Staten, Thailand en het Verenigd Koninkrijk, werden ook films geselecteerd uit minder voor de hand liggende uithoeken van de wereld waaronder Rusland, Duitsland en Oostenrijk.

Premières

RRFF pakt uit met maar liefst vijf Belgische premières en twee Europese premières. Tokyo Gore Police, manga splatter van de beste soort, en de horror film Wicked Lake gaan in Europese première op RRFFF. In de selectie vinden we ook volgende Belgische premières terug. In het fantasy-genre staat het Russische fantasy-epos Wolfhound met stip op één. Hij kan moeiteloos concurreren met de klasse van Lord of the Rings. Weirdsville van Alan Moyle met Scott Speedman en Wes Bentley, de Amerikaanse horrorfilm Plague Town, de Spaanse thriller Project Two en de Japanse animatie - scifi Evangelion 1.0 zijn de andere langverwachte premières.

Horror

Verder komen horrorfanaten aan hun trekken met de Franse horrorfilm A l'intérieur van Alexandre Bustillo en Julien Maury met o.a. Béatrice Dalle. De film haalt inspiratie uit Haute Tension en Ils en bereikt hetzelfde spanningsniveau als Saw I of Hostel. Splatter en gore zijn troef in Machine Girl, nog een Japanse manga splatter film. Het Belgische hoogtepunt wordt Vinyan, een thriller van de Belgische regisseur Fabrice du Welz. Op het recente filmfestival van Venetië nog in competitie en nu te zien in Brugge.

Gasten

Geen filmfestival zonder gasten, dus kan RRFFF met trots meedelen dat de Duitse debuutfilm Bukarest Fleish zal vertoond worden in aanwezigheid van regisseur Andy Fetscher en actrice Frederike Kempter. Ook de Belgische thriller Artefacts wordt voorgesteld door regisseur Gilles Daoust en Emmanuel Jespers. Producent Rick Hall en regisseur David Howard zullen aanwezig zijn voor hun film Flick. Eva Dewaele is danseres bij het Ballet van Vlaanderen, maar in de film Marmorera vertolkt ze met verve de hoofdrol. Eva is samen met regisseur Marcus Fisher eveneens te gast op het RRFFF.

Tussen de andere geselecteerde films vinden we onder meer ook 13 Beloved, Hide Out, Deadly End, Headspace, Jack Brooks: Monster Slayer met Robert Englund, Josua, On Evil Grounds en Roman. Er staan ook allerhande kortfilms en boekvoorstellingen op het programma.

Jan Verheyen

Op donderdagavond 30 oktober vindt de speciale avond 'Razor Reel in the Dark' plaats en wordt de Belgische première van de thriller 'King of the hill' van Gonzalo López-Gallego in Kinepolis Brugge vertoond. De film wordt ingeleid door Belgiës' meest vermaarde thriller en horror - specialist Jan Verheyen.

De films worden vertoond in Ciné Lumière in Brugge en het Cultuur Centrum De Biekorf, met uitzondering van de Razor Reel in the dark – night. Het zenuwcentrum van het festival zal gelegen zijn in CC De Biekorf waar je ook terecht kan voor de verschillende ontmoetingen met gasten. Naast de filmvoorstellingen, organiseert RRFFF ook verscheidene nevenactiviteiten zoals foto- exposities en randanimaties. Vrijdag 31 oktober staat uiteraard volledig in het teken van Halloween. Dan is het griezelen geblazen op alle locaties!

Met ongeveer twintig films, een resem kortfilms, publieke ontmoetingen en enkele nevenactiviteiten hoopt RRFFF dankzij de medewerking van Cine Lumière, Kinepolis Brugge en het Cultuur Centrum de Biekorf, alle cinefielen uit de weide omtrek te kunnen verwennen op het eerste Razor Reel Fantastic Film Festival.

(FN-Meegedeeld-RRFFF)
Meer over Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag