Economie

Stad keurt uitgiftecriteria bedrijventerrein Kazerne Lissewege goed

Stad keurt uitgiftecriteria bedrijventerrein Kazerne Lissewege goed
Brugge, vrijdag 31/10/2008. De WVI zit in de eindfase van het reconversieproject voor de Kazerne van Lissewege. Doelstelling is om ruimte te creŽren voor lokale bedrijvigheid. Het gaat hierbij zowel om ruimte voor kantoorachtigen, klassieke bedrijfsruimtes en bedrijfswoningen. De werkzaamheden zullen wellicht eind dit jaar klaar zijn, waarna de eerste bedrijven zich kunnen vestigen.

Op het terrein bevinden zich 9 onbebouwde percelen (479m≤ - 1.544m≤), 9 klassieke bedrijfsruimtes voor kmo's (123m≤ - 317m≤) en 5 modules voor kantoorachtigen.

Er zijn daarnaast nog 3 modules voor kmo's en 2 modules voor kantoorachtigen die wellicht zullen ingevuld worden door de Provincie in het kader van een starterscentrum.

Interesse

Op de lijst van de WVI stonden aanvankelijk 124 geÔnteresseerden voor kazerne Lissewege.

In januari 2008 werden alle zonevreemde kmo's in Lissewege, Dudzele, Zwankendamme en Zeebrugge aangeschreven om hun interesse kenbaar te maken of die te bevestigen.

In april 2008 werden alle overige bedrijven op de lijst aangeschreven om hun interesse opnieuw te bevestigen.

Na deze informatierondes blijven nog steeds 49 kandidaten over.

Criteria

Het aantal geÔnteresseerde kmo's overstijgt dus nog steeds het aantal beschikbare plaatsen. Daarom werd in een vergadering met de WVI, de economisch consulent van de Stad Brugge en de dienst Urbanisatie voorgesteld om gebruik te maken van criteria. Er werd voorgesteld om het zonevreemde karakter een belangrijke rol te laten spelen, gezien dit ook een belangrijke factor was bij de goedkeuring van dit reconversieproject. Kazerne Lissewege wordt ook expliciet voorzien voor lokale bedrijvigheid. Herkomst moet bijgevolg ook een belangrijke rol spelen.

De Stad stelt volgende criteria voor:
1 Zonevreemde bedrijven uit Lissewege, Zwankendamme, Dudzele en Zeebrugge
2 Zonevreemde bedrijven uit de rest van Brugge
3 Overige bedrijven uit Lissewege, Zwankendamme, Dudzele en Zeebrugge
4 Overige bedrijven uit Brugge
5 Bedrijven buiten Brugge

Uitgiftegesprekken

Na goedkeuring van deze criteria, kan de WVI de concrete uitgiftegesprekken starten. De WVI gaat hierbij na wat de effectieve ruimtevraag is van de kandidaten en zal die trachten te schikken op het terrein om een optimaal ruimtegebruik te realiseren.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag