Nieuws uit de Brugse regio

Expresweg: mooie maar onvolledige voornemens


Brugge, donderdag 6/11/2008. Het Bloemendaelecomité, Groen vzw, Expresweg Veiliger, de Fietsersbond, de verantwoordelijken van de school de Lisblomme en de mensen uit de basisgemeenschappen nemen met genoegen kennis van de verdere planning voor de N31 die Minister Crevits vandaag in Brugge kwam voorstellen.

"De beloofde werken aan de kruispunten met de Koning Albertlaan, Chartreuseweg en Tillegemdreef zijn een enorme stap voorwaarts in de volledige optimalisatie van de N31," zegt Andries Neirynck van het Bloemendalecomité. "En de aanbesteding van de studie voor de kruispunten met de Legeweg en de Bevrijdingslaan geeft goeie hoop dat deze kruispunten ook binnenkort geschrapt kunnen worden van de lijst met zwarte kruispunten."

Open sleuf

Toch doen de actiegroepen enkele suggesties: ze dringen aan dat bij de studie van de kruispunten met de Legeweg en Bevrijdingslaan, het eindbeeld volgens de MER-studie, de open sleuf, ernstig meegenomen zou worden, omwille van de voordelen op gebied van o.a. verkeersveiligheid, geluidsoverlast, fijn stof, en CO2 . Tegelijk biedt dit de mogelijkheid om de fietsrelatie Brugge-Varsenare via de Zandstraat te herstellen via een fietsbrug. Het doortrekken van de geluidsschermen vanaf de Torhoutse Steenweg tot voorbij de Legeweg is volgens de actiegroepen een must voor de leefbaarheid van Sint-Andries en Sint-Michiels en in Lissewege vragen ze te kiezen voor een ondertunneling.

"Als actiegroepen hopen wij dat Minister Hilde Crevits, samen met de Brugse coalitie en het Provinciebestuur verder werk zal blijven maken van de totale beveiliging van de N31, en dat de vooropgestelde planning nauwlettend opgevolgd wordt. We wensen hen hier heel veel succes bij en kijken uit naar de spoedige start van de werken," besluit Andries Neirynck namens het Bloemendalecomité.

(ED-Meegedeeld-BC)
Meer over Sint-Andries    Sint-Michiels    Lissewege    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag