Nieuws uit de Brugse regio

Vernieuwd WZC Van Zuylen geopend


Audio Reportage

Vernieuwd WZC Van Zuylen geopend
Brugge, donderdag 20/11/2008. Deze middag is in Sint Kruis de nieuwe vleugel van het WZC Van Zuylen in de Geralaan officieel geopend, in aanwezigheid van onder meer Steven Vanackere, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

De 25 vierkante meter grote kamers in de nieuwe vleugel zijn voorzien van individuele sanitaire ruimtes, afgesloten van de leefruimte door middel van een verplaatsbare wand, hebben een koelkast en een tv voorzien en ramen op zithoogte, zodat de bewoner zicht heeft op parking of tuin. Een groot verschil met de 15 vierkante meter grote kamers in de oude vleugel, waar ook de gemeenschappelijke ruimte en de technische infrastructuur duidelijk minder was. De nieuwe vleugel bevat vijf verdiepingen, goed voor 64 kamers, waarmee het centrum nu een capaiteit heeft van 172 bedden.

Model

Volgens minister Vanackere staat de vleugel, die als eerste werd afgewerkt onder het twee jaar geleden ingevoerde nieuwe financieringsmodel voor rusthuizen, model voor waar de ouderenzorg heen moet: een meer diverse aanpak.

De uitbreiding van WZC Van Zuylen kostte tien miljoen euro.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag