Nieuws uit de Brugse regio

CD&V Brugge ontmoet CdH Ukkel

CD&V Brugge ontmoet CdH Ukkel
Brugge, zondag 23/11/2008. De werkgroep Vrouw en Maatschappij van CD&V Brugge ontving deze morgen een delegatie van CdH Ukkel. CD&V Afdelingsvoorzitter Minou Esquenet en Nancy Verhaest V&M voorzitter, verwelkomden een groep van CdH mandatarissen waaronder Alain Roba, voorzitter CdH Ukkel en Isabelle Vienne, ondervoorzitter. De gemeente Ukkel heeft 80.000 inwoners. CdH telt 8 van de 40 raadsleden.

De bedoeling was om elkaar beter te leren kennen, over de taalgrens heen. Senator Pol Van Den Driessche en ondervoorzitter van het Brugs OCMW Jos Demarest toonden zich na afloop tevreden over dit uniek initiatief. "Het is goed dat we ook zoeken naar samenwerkingsvormen tussen Vlamingen en Franstalige, boven of naast onze meningsverschillen," zei Van Den Driessche.

Jos Demarest meende dat het verhaal van Ukkel inspirerend kan werken, ondermeer inzake de individuele ondersteuning van het OCMW charter.

Ook raadslid Hilde Decleer vond het contact interessant. Uit het debat bleek dat CD&V en CdH op 1 lijn zitten om zich in te zetten tot het bekomen van betere voorzieningen voor kinderopvang. Combinatie gezin en arbeid is nog steeds niet vanzelfsprekend in de avondlijke uren. CD&V Brugge en CdH Ukkel hopen dat deze uitwisseling een vervolg krijgt...

(FN-Meegedeeld-CD&V)
Meer over Politiek    CD&V    Pol Van Den Driessche    Jos Demarest    Minou Esquenet    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag