Nieuws uit de Brugse regio

Franky Demon (CD&V) demoniseert Lappersforters

Franky Demon (CD&V) demoniseert Lappersforters
Brugge, woensdag 28/1/2009. Volgens de bezetters die reeds een aantal maanden het Lappersfortbos in Brugge bezet houden, demoniseert CD&V gemeenteraadslid Franky Demon de Lappersfortersbeweging. De uitlating komt, nadat Franky Demon in een open brief aan het schepencollege vragen stelt over wat er moet gebeuren met de bezetters van het Lappersfortbos. "Wel vreemd dan een lid van de CD&V een open brief moet schrijven aan partijgenoten," stellen de lappersforters in een persbericht.

Klachten

Demon klaagt in die brief over de spandoeken en dat het er vuil bij ligt. Volgens de bezetters wordt er dagelijks afval gesluikstort langs de omheining van het bos en "werken de marktkramers op zondag er ook aardig aan mee".

Schoonmaak door bezetters

Tijdens de eerste weken van de bezetting is er door de bezetters zelfs heel wat asbest-afval verwijderd en ook het overal verspreide sluikstortafval werd opgeruimd.

"De spandoeken vergelijkt Demon met borden die in voortuinen al dan niet geplaatst worden. Blijkbaar heeft de man problemen met de vrije meningsuiting als het zijn mening niet is. Hij noemt de spandoeken een provocatie, terwijl die alleen vragen om het behoud van de weinige natuur die we nog hebben. Demon lijkt aan dezelfde democratische afwijking te lijden als burgemeester Moenaert. Daar kunnen we maar één ding op zeggen: Iemand die spandoeken een provocatie noemt heeft niet het democratische besef om op een goede manier aan politiek te kunnen doen! Verder lijkt het ons nogal hypocriet om te klagen over het uitzicht van het bezette bos en lid te zijn van een partij die de kap mee goedkeurde. Demon doet gewoon aan "demonisering" van de Lappersfort bezetters en zijn open brief is een ordinair politiek spelletje, wellicht ingefluisterd door iemand die al helemaal ongeloofwaardig zou overkomen als hij zijn bezorgdheid zou uitdrukken over de uitzicht van het bos, zoals Burgemeester Moenaert of schepen Vanden Berghe," stellen de bezetters.

Geen schepenambt waardig?

"Men kan er zich ook vragen bij stellen waarom iemand die aanstoot neemt bij slogans ter bescherming van de natuur, schepen van groen wil worden," besluiten de bezetters.

(ED-Meegedeeld-lappersfort.tk)
Meer op www.lappersfort.tk
Meer over Actie    Politiek    CD&V    Franky Demon    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag