Economie

Weer 3 nieuwe + café labels uitgereikt


Audio Reportage

Weer 3 nieuwe + café labels uitgereikt
Brugge, dinsdag 3/2/2009. Drie nieuwe Brugse biertempels kregen vanavond uit de handen van burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) voor de komende 3 jaar het '+ café' label: 't Brugs Theater van uitbater Chris Janssens, De Versteende Nacht met de nieuwe uitbater Alain Van Belle en La Bodega van Kris Van Biervliet.

Voor Chris Janssens van 't Brugs Theater (foto) is het label niet nieuw, want ook zijn vorige café droeg het en hij beschouwt het behalen ervan als een erkenning van zijn verantwoordelijke inzet als cafébaas én een stimulans om steeds aan de top te blijven van de branche.

De burgemeester vroeg de Brugse cafébazen tijdens de uitreiking van de labels bijzondere aandacht voor het weren van -16 jarigen.

Het project '+ café' werd opgericht in mei 2002 als opvolger van het project 'Dit café is oké' waarin de stad al enkele jaren voordien de banden met de plaatselijke horeca-uitbaters wilde verstevigen.

Het label '+ café' wordt uitgereikt aan uitbaters die hun zaak uitbaten volgens de '+ punten van een + café': ze moeten op een verstandige manier alcohol schenken, geen alcohol schenken aan – 16 jarigen, geen personen discrimineren en het cliënteel bijbrengen de buurt te respecteren. Ook vechtersbazen wordt de toegang ontzegd en illegale middelen worden niet getolereerd.

Het '+ café' label is beperkt wordt om de drie jaar herzien en een full-time horecacoach staat in voor de opvolging van de engagementen én staat de uitbaters met raad en daad bij.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag