Nieuws uit de Brugse regio

Bruggeling Pieter Marechal nieuwe voorzitter van JONGCD&V.


Brugge, zondag 15/2/2009. Op het onderwijscongres van 14 & 15 februari in Mechelen is Bruggeling Pieter Marechal voor een termijn van 2 jaar verkozen tot nieuwe voorzitter van JONGCD&V. Na een faire kiesstrijd met tegenkandidaat Chris Vervoort werd hij met liefst 85 procent van de uitgebrachte stemmen verkozen. Marechal volgt Bert De Brabandere op die de afgelopen 4 jaar de politieke jongerenbeweging van CD&V geleid heeft.

Pieter Marechal is 26, afkomstig uit Brugge en historicus van opleiding. De afgelopen 2 jaar was hij ondervoorzitter van JONGCD&V en voorzitter van JONGCD&V Brugge. In Brugge is hij ook OCMW-raadslid. Beroepshalve werkt hij als beleidsmedewerker mobiliteit voor de Vlaamse koepel van mobiliteitsorganisaties.

In zijn maidenspeech ging Marechal dieper in op zijn inhoudelijke plannen. 'De afgelopen jaren hebben mijn voorgangers Jonathan Cardoen en Bert De Brabandere JONGCD&V uitgebouwd tot een stevige organisatie', stelde hij. 'Ik wil met JONGCD&V ervoor blijven waken dat onze moederpartij niet afwijkt van de christendemocratische lijn. We moeten de problemen aanpakken van de jonge generaties, die niet de rekening van de vergrijzing voorgeschoteld mogen krijgen. Ook een verregaande staatshervorming is belangrijk om de welvaart van de Vlaamse jongeren te blijven verzekeren.'

(FN-Meegedeeld-CD&V)
Meer over Politiek    CD&V    Pieter Marechal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag