Nieuws uit de Brugse regio

17 miljoen euro miljoen euro voor wegenwerken


Brugge, dinsdag 24/2/2009. Vlaams minister Crevits (CD&V) heeft de investeringen bekend gemaakt die ze in het wegennetwerk van de Brugse regio plant te doen. Dat moet resulteren in veiliger verkeer, vooral voor de zachte weggebruiker, en het bevorderen van het fiets- en voetgangersverkeer is een prioriteit van deze Vlaamse regering. Daarnaast investeert ze ook in het doorvoeren van een capaciteitsuitbreiding op het hoofdwegennet en planmatig onderhoud. In West-Vlaanderen gerealiseerd trekt ze 97 miljoen euro uit, waaronder 11 miljoen euro structureel onderhoud. Zowat 17 miljoen vloeit naar de Brugse regio, vooral voor aanpassingen aan de oververzadigde Expressweg.

Brugse regio

In 2009 zullen er op de A10 er twee geluidschermenkomen: één in Oostkamp (1,3 miljoen euro) ter hoogte van de molenwalstraat en één in Jabbeke ter hoogte van de Gistelsesteenweg en Halfweghuisstraat (1,5 miljoen euro).

Op de Expressweg N31 komt er ter hoogte van Zwankendamme een nieuw complex (4,5 miljoen euro), is er een studie voorzien voor de ombouw van de N31 te Lissewege en zal het kruispunt van de Legeweg aangepakt worden (8,8 miljoen euro). Ook wordt 700.000 euro uitgetrokken voor broodnodig structureel onderhoud van de Brugse ring R30.

Oostende

In Oostende wordt voor de 2de fase van de Gistelsesteenweg 2 miljoen euro uitgetrokken. In Oudenburg wordt de doortocht van Westkerke aangepakt, hiervoor is 2,2 miljoen euro voorzien. Op de A10 ter hoogte van Oudenburg wordt een nieuwe leuning stootbanden op de viaduct aangebracht.

"In het investeringsprogramma zitten enkele heel belangrijke dossiers voor West-Vlaanderen vervat. Op deze manier investeert de Vlaamse regering volop in het West-Vlaamse wegennet en het onderhoud ervan," aldus Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits.

(FN-Meegedeeld-HC)
Meer over Politiek    CD&V    Lissewege    Zwankendamme    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag