Nieuws uit de Brugse regio

SP.A topman: zware kritiek op gerechterlijke aanpak Lappertsforters


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 4/4/2009. De Oostkampse sp.a topman Jean Marie de Meester heeft zware kritiek op de politie en de gerechterlijke aanpak van 2 bezetters van het Lappertsfortbos, die in de gevangenis zittten omdat ze etensresten zouden hebben gestolen bij delhaize, iets wat de uitbater van de winkel te stelligste ontkent.

Ondanks het feit dat de politie en de gerechterlijke diensten in Brugge via de pers het tegendeel doen uitschijnen, heeft Delhaize in Steenbrugge ook helemaal geen klacht ingediend, tegen jongeren die etensresten zouden hebben gestolen uit afvalcontainers van het warenhuis. Dat stelde de directeur van de Delhaize vestiging, in een reactie op een open brief, die afgelopen woensdag werd geschreven, door de Oostkampse sp.a voorman Jean Marie de Meester.

De Meester had daarin - gelet op het feit dat er enkel afval werd gestolen - gevraagd de klacht tegen twee jongeren die momenteel in de gevangenis zitten, terug in te trekken, maar dat kan niet: er is helemaal geen klacht ingediend tegen de twee Lapperfortactivisten.

"De man zei zelfs dat er zelfs bij hem niet was ingebroken noch afval was ontvreemd. Een sluitend bewijs had hij daar hij de camerabeelden van de beweerlijke nacht van de inbraak had bekeken en geen enkele beweging heeft vastgesteld. Daar hij zelf geen klacht heeft ingediend kan hij ze moeilijk ook intrekken. De authoriteiten maanden hem tevens aan niet schriftelijk te antwoorden op mijn open brief," zegt De Meester.

Zware kritiek

"Het ganse verhaal krijgt Kafkaainse trekken temeer deze week de procureur-generaal te Gent aan de alarmbel trok met de melding dat de bestrijding van de criminaliteit moeilijk is bij gebrek aan beschikbare cellen. Komt daar bij dat uit recente gegevens blijkt dat BelgiŽ in Europa koploper is qua voorlopige hechtenissen. 40 % van de gedetineerden verblijven in voorlopige hechtenis. De vraag dient dan ook gesteld te worden of de gerechtelijke diensten in Brugge niet de verkeerde prioriteiten stellen..." vindt De Meester.

(FN-Meegedeeld-sp.a)
Meer over Politiek    sp.a    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag