Economie

LDD stelt 10-puntenplan voor horeca voor


Audio Reportage

LDD stelt 10-puntenplan voor horeca voor
Brugge, maandag 27/4/2009. Lijst Dedecker West-Vlaanderen heeft deze namiddag in Café De Chalet in Sint-Andries het geactualiseerde 10-puntenplan voor de horecasector van de partij voorgesteld.

Vlaams volksvertegenwoordiger Gino De Craemer hekelde daarbij ook een aantal Brugse toestanden: "wij willen dat de terrassen in Brugge het jaar door open kunnen blijven. Vooral burgemeester Moenaert maakt zich sterk dat dit niet kan, wij vinden dat een uitbater hierover zelf moet kunnen beslissen. Dit zou een belangrijke stimulans kunnen zijn voor de tewerkstelling in de sector in de wintermaanden. Momenteel is er zelfs discriminatie: op bepaalde plaatsen mag het terras wel open. Op andere niet. Dat kan niet."

Er moet volgens LDD ook één enkele Vlaamse minister komen, bevoegd voor de horeca, en er moet dringend werk gemaakt worden van de 6 procent BTW voet. Ook studentenarbeid in de horeca moet volgens LDD fiscaal aantrekkelijker worden. Volgens De Craemer "moet een student jaarlijks tot 7500 euro kunnen verdienen in de sector, zonder dat hij of zijn ouders daarvoor fiscaal worden aangepakt."

Roken

De van kracht zijnde rookmaatregelen in de horeca moeten volgens De Craemer ook worden teruggedraaid: "een beslissing hierover komt toe aan elke uitbater zelf."

(EC/FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    Politiek    Horeca    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag