Nieuws uit de Brugse regio

Geen officieel welkom voor Groene Fietser Fons Mees


Audio Reportage

Geen officieel welkom voor Groene Fietser Fons Mees
Brugge, zaterdag 30/5/2009. Fons Mees, ook gekend als de Groene Fietser, die de hele maand langs geplande infrastructuurwerken in heel Vlaanderen fietst, was vandaag op zijn tocht in het Lappersfortbos in Brugge.

Niet welkom in Brugge?

Daar waar andere gemeentebesturen in Vlaanderen de fietser met open armen ontvingen, lag dat in Brugge wel even anders. Deze morgen en deze middag werd Mees ten stadhuize ontvangen en in de bloemen gezet in Oostkamp en Zedelgem. In Brugge moest de man, die aandacht vraagt voor de nood aan open ruimte in het kader van het project AdemRuimte van Bond Beter Leefmilieu en geld inzamelt in voor "Kom op tegen Kanker" het stellen met een delegatie van de Bond Beter Leefmilieu, het Groene Gordel Front (GGF) en de Lappersforters. Luc Vanneste verontschuldigde officieel het klaarblijkelijk elders te druk bezette Brugse Stadsbestuur en minister Kathleen Van Brempt.

Manifest OpenRuimte AdemRuimte.

Fons Mees staat voor een verstandig logistiek en ruimtelijk beleid in Vlaanderen en hij had onderweg al gemerkt dat Brugge op dat vlak misschien niet echt vooraan loopt in Vlaanderen. Hij stond dan ook voluit achter het behoud van het Lapperfortbos, waar Suez dochter Fabricom kantoren en loodsen in wil bouwen.

Mees kreeg in het bos een streepje poŽzie te horen van bosdichter Paul Saccasyn, waarna hij een bezoek bracht aan de bosbezetters.

(FN-Op Locatie)
Meer over Milieu    Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag