Economie

Kustondernemers: meer volk dat merkbaar minder uitgeeft


Audio Reportage

Kustondernemers: meer volk dat merkbaar minder uitgeeft
West-Vlaanderen, donderdag 30/7/2009. De kustondernemers uit de toeristische sector zijn vrij tevreden over de maand juli. Dat blijkt uit een rondvraag van UNIZO West-Vlaanderen bij 40 kustondernemers. Enkele horecazaken, go-cart verhuurders, slagers, bakkers, souvenirshops en modezaken verklaarden vergeleken met juli vorig jaar meer toeristen te hebben gezien, die echter wel merkelijk minder uitgaven per persoon.

Vragen

Uit een vraag naar de prioriteiten ten aanzien van het kusttoerisme blijkt volgens Axel Ronde, de woordvoerder van UNIZO West-Vlaanderen, nog maar eens dat de ondernemers een dringende noodzaak ervaren aan betere promotie van het kustweerbericht. Slecht weer in het binnenland mag mensen niet afschrikken om het zonnetje aan de kust te komen opzoeken en daarom zou in de zomerperiode tijdens de weersvoorspellingen op TV expliciet aandacht worden besteed aan het kustweerbericht om het aantal dagtoeristen te verhogen. De BTW verlaging in de horeca naar 6 % doorvoeren wordt door heel wat horeca ondernemers aan de kust als belangrijkste maatregel naar voor geschoven.

Er is volgens de kustondernemers ook nood aan investeringen in degelijke faciliteiten voor het kusttoerisme zoals proper sanitair, voldoende openbare vuilnisbakken , douches op het strand en bankautomaten in de buurt.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag