Nieuws uit de Brugse regio

sp.a: Stadsbestuur blundert met organisatie concert Milc Inc


Audio Reportage

sp.a: Stadsbestuur blundert met organisatie concert Milc Inc
Torhout, donderdag 6/8/2009. De Torhoutse oppositiepartij sp.a vindt dat het Torhoutse stadsbestuur weer blundert n.a.v. de organisatie van het concert van Milk Inc gepland op 23 augustus.

"De kritiek van massa's Torhoutenaren is losgebarsten en terecht" zegt sp.a oppositielid Dalila Douifi. Het concert, dat gratis aangeboden wordt, werd oorspronkelijk op de Markt van Torhout geprogrammeerd. Op één dag tijd, en op enkele uren, waren de 3500 toegangsbandjes uitgedeeld, maar heel veel Torhoutenaren wisten van niets en zien het optreden aan hun neus voorbij gaan. Dat zorgt voor heel veel frustratie en boze reacties tov het stadsbestuur omdat de zomerse optredens op de markt betaald worden door de stadskas en dus met belastingsgelden."

Het optreden van Milk Inc kost de stad 31 400 euro, exclusief veiligheids- en
cateringkosten.

Aangepast

Het Torhoutse stadsbestuur heeft nu de beslissing genomen om van locatie te veranderen en uit te wijken naar de parking van het stedelijke zwembad, waar
een 6000-tal concertgangers kunnen onthaald worden en er worden vanaf volgende week 2500 extra polsbandjes voorzien met een wachtlijst waarbij per persoon kunnen er 4 ticketbandjes worden afgehaald worden. Vanaf nu worden de bandjes enkel voor Torhoutenaren gereserveerd en als er nog over zijn kunnen ook niet-Torhoutenaren opnieuw bandjes bemachtigen.

Onduidelijk

"Maar ook deze nieuwe wendingen zorgen voor veel onduidelijkheid en roepen vele vragen op. Hoe controleert de stad bijvoorbeeld dat de overige 3 bandjes niet gewoon doorgegeven of doorverkocht worden aan niet-Torhoutenaren," stellen veel mensen zich de vraag zegt Dalila Douifi. "Qua organisatie is dit een blunder van formaat. Holder de bolder dergelijke organisatie volledig moeten bijsturen én qua locatie én qua ticketverdeling én qua veiligheidsdispositief is onprofessioneel en om problemen vragen. Ik vermoed zelfs dat 6000 toeschouwers nog veel te weinig gerekend is. De vraag stelt zich dus of dergelijk optreden wel geschikt is om gratis te programmeren in het kader van zomeractiviteiten op kosten van de belastingsbetaler en of dit niet te hoog gegrepen is," voegt het oppositielid eraan toe. "Milk Inc gratis programmeren op een plaats waar slechts 3500 mensen kunnen samen komen terwijl dat een groep is die verschillende keren na elkaar het Sportpaleis uitverkoopt is waanzinnig kortzichtig. Bovendien kent de Markt van Torhout 10-tallen toegangswegen en is er voor dergelijke volkstoeloop onvoldoende nagedacht over de parkeergelegenheid. De zomerse activiteiten op de markt zijn ook steeds een voltreffer voor de horeca in het centrum, maar nu wordt deze activiteit er noodgedwongen weggetrokken door gebrek aan vooruitziendheid. Van bij aanvang moest men geweten hebben dat Milk Inc programmeren op de Markt een onmogelijke zaak zou worden in het kader van het aanbieden van een gratis optreden aan de Torhoutenaren in eerste instantie en activiteit voor de horeca anderzijds," stelt Dalila Douifi. "Het is op dit ogenblik ook onduidelijk hoe de catering op de parking van het zwembad zal worden georganiseerd en welke horeca-uitbaters hiertoe toegang zullen krijgen. " De voorbereiding verloopt chaotisch en men loopt de feiten achterna terwijl in het kader van de veiligheid men precies het omgekeerde nodig heeft. Ik voorzie dat de kosten voor de veiligheid zeer hoog zullen oplopen want nu al valt te voorspellen dat nog heel velen de avond zelf hun kans zullen wagen op een toegangsticket. De Torhoutenaar verdient betere omgang met zijn belastingsgeld," besluit Dalila Douifi.

sp.a interpelleert het college van Burgemeester hierover alvast op de eerstvolgende gemeenteraad die eind deze maand door gaat.

(FN-Meegedeeld-sp.a)
Meer over Concert    Politiek    sp.a    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag