Sportnieuws uit de regio

Paardensport: komend weekend Nationale Eventing Brugge

Paardensport: komend weekend Nationale Eventing Brugge
Brugge, maandag 10/8/2009. Tijdens het weekend van 14, 15 en 16 augustus wordt op de Hoeve De Blauwe (Blauwe Zaalhoek 4) te Sint-Kruis Brugge naar jaarlijkse gewoonte een nationale eventing, vroeger military genaamd, georganiseerd. Eventing wordt beschouwd als de meest veelzijdige van de drie Olympische paardensportdisciplines.

In de eventingsport wordt een dressuur-, een jumping- en een uithoudingsproef gereden. Op de schitterende locatie van de hoeve De Blauwe Zaal langs de Damse Vaart wordt op vrijdagavond alvast een clubwedstrijd georganiseerd waarbij de lokale leden een dressuurproef en een derbywedstrijd rijden. De derbywedstrijd is een jumpingproef gecombineerd met natuurlijke hindernissen. 's Avonds kan er alvast iets gedronken worden in de grote tent met zicht op het parcours. Op zaterdag starten dan de nationale deelnemers met de dressuur en de jumpingproeven.

Gezien het grote aantal deelnemers wordt er op verschillende pistes gereden. Naast de beste Belgische seniorruiters zullen ook de beste Belgische juniorruiters aanwezig zijn want zij zullen dat weekend strijden voor de Belgische titel. Het is voor hen ook een ideale voorbereiding voor het Europese Kampioenschap dat later dit jaar doorgaat in Waregem.

Zaterdagavond wordt dan traditioneel gebarbecued in de grote tent. Dit is steeds een gezellige verbroedering tussen de deelnemers en de toeschouwers. De avond wordt dan afgesloten met een spetterende fuif. Het hoogtepunt van het weekend is ongetwijfeld de cross-country of uithoudingsproef op zondag. De hele dag door wordt er gecrosst. De bedoeling van deze cross is om binnen een toegestane tijd foutloos over de natuurlijke sprongen te springen. Met ondermeer twee waterhindernissen is dit een ongezien spektakel voor de toeschouwers. Het mooie brede landschap zorgt er ook voor dat de toeschouwers de ruiters optimaal kunnen volgen. In de vooravond worden de laureaten dan uitvoerig gehuldigd en kan het weekend afgesloten worden.

De ingang is gratis. Enkel voor de parking wordt een kleine bijdrage gevraagd.

(FN-Meegedeeld-MW)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag