Nieuws uit de Brugse regio

Stadsbestuur: Sint-Kruis op autoloze dag ongewenst

Stadsbestuur: Sint-Kruis op autoloze dag ongewenst
Brugge, maandag 10/8/2009. Op zondag 20 september 2009 richt de Stad Brugge voor de tweede maal een "Autoloze Zondag" in. Op de derde zondag van september organiseert het Feestcomité Sint-Kruis traditiegetrouw in de Moerkerkse Steenweg straatfeesten in onder de noemer "Summer End Festival". Het Feestcomité vond het dan ook geen slecht idee, om haar activiteiten te laten aansluiten aan het stadsinitiatief "Autoloze Zondag", maar dat was zonder het stadsbestuur gerekend. De burgemeester stelde in zijn antwoord dat "het voor zich spreekt, dat in het dagprogramma van autoloze zondag enkel die zaken opgenomen worden die zich afspelen binnen het verkeersvrije gebied, speciaal afgebakend voor de activiteiten van autoloze zondag." Het Brugse stadsbestuur toont zich dus eens te meer, zoals velen het de laatste tijd hebben leren kennen: het licht in de ogen van andere organisatoren niet willen gunnen, welintegendeel.

Teleurstelling

Het organiserende Feestcomité is teleurgesteld "want we zijn een officieel feestcomité van de Stad Brugge, onze activiteiten vinden plaats op dezelfde dag als de Autoloze Zondag in de binnenstad en onze activiteiten gaan door op een volledig verkeers- en parkeervrij parcours ddat gratis toegankelijk zijn voor iedereen," stelt Seraphin Bouuaert van het comité. "Wij vinden het als feestcomité betreurenswaardig dat wij hierdoor geen deel mogen uitmaken van de promotiecampagne rond de Autoloze Zondag Brugge. We vroegen immers maar een gewone vermelding in publicaties en op de stadswebsite. Dit kost geen geld, enkel 1 minuutje typwerk. Jammer dat dit niet kan."

Vlaanderen geeft voorbeeld

"De Stad kan misschien een voorbeeld geven aan de vzw Komimo die in overleg met de Vlaamse Overheid in september de Varieer in het Verkeer-week houdt, en alle Autoloze Zondagen promoot. Ook deze door ons feestcomité ingericht. We zullen de stad dan ook eerstdaags schriftelijk nomaals vragen om, indien er volgend jaar een derde editie van de Autoloze Zondag komt, alle activiteiten die diezelfde dag worden georganiseerd in de randgemeenten, én voor een breed publiek toegankelijk zijn, én doorgaan in een parkeervrij- en verkeersvrije straat én gratis zijn, op te nemen in de algemene programmatie van Autoloze Zondag," besluit Seraphin Bouuaert van het Feestcomité Sint-Kruis.

(FN-Meegedeeld-Feestcomité Sint-Kruis)
Meer over Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag