Cultuur en evenementen

Magistrale slotdag MAfestival


Audio Reportage

Magistrale slotdag MAfestival
Brugge, zondag 9/8/2009. Indien een concertindigestie zou bestaan, dan had je die zondag wellicht kunnen krijgen in Brugge: op 5 uur tijd hadden we drie concerten te verwerken of moeten we eerder zeggen 'we kregen ze aangeboden'.

Het begon om 15 uur in de Sint-Jakobskerk met een nieuw opgericht ensemble rond trombonist Simen Van Mechelen. Bruce Dickey (cornetto), Julie Andrijeski (viool), Felix Knecht (cello) en Kris Verhelst (klavecimbel) waren zijn muzikale kompanen. Ze speelden werk van zodanig veel componisten dat het ons te ver zou leiden ze allemaal op te noemen.

Vooraf had cornettospeler Bruce Dickey met ons het uitgebreid over zijn houten renaissance instrument, met een klank die neigt naar die van de trompet.

Het tweede concert was een herdenkingsconcert voor Robbrecht Dewitte, de stichter en bezieler van Musica Antiqua die in maart jongstleden onverwacht overleed. Zoals Robbrecht het graag had, was het orkest, Collegium Musicum Den Haag een jong ensemble dat waarschijnlijk nog een hele weg zal afleggen. Ze speelden werk van o.a. Bach, Haendel en Scarlatti.

Het derde concert van de dag, tevens afsluiter van het festival, werd gebracht door L'Arpeggiata o.l.v. Christina Pluhar. Het was een anderhalf uur durende gesmaakte voorstelling met 2 prachtige zangeressen, Sthéphanie D'Oustrac, mezzosopraan en Luciana Mancini alt. Er was ook een danseres wiens naam niet in de brochure vermeld stond. Mooie voorstelling, misschien iets te lang maar het publiek stoorde er zich niet aan, want ze sprongen recht uit hun stoel.

Tot volgend jaar

Volgend jaar gaat het MAfestival door van 6 augustus t/m 15 augustus 2010. Nog iets meer dan een jaar wachten.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag