Nieuws uit de Brugse regio

Lappersfortbos tegen de vlakte: Reactie GGF


Audio Reportage

Lappersfortbos tegen de vlakte: Reactie GGF
Brugge, woensdag 16/9/2009. Drie bezetters van het Brugse Lappersfortbos en het Groene Gordel Front (GGF) leggen zich neer bij de beslissing van de Vlaamse ministers Philippe Muyters en Joke Schauvliege om het Lappersfortbos niet te redden. Wat hen betreft zal het bos na de Week Van het Bos op 18 oktober worden ontruimd en terg gegeven aan GDF SUEZ, de eigenaar van het bos. De beslissing is het gevolg van , als gevolg van een minnelijke schikking tussen de Suez Groep, het GGF en enkele bosbezetters afgelopen zomer.

Mislukt overleg?

Fabricom, de Lappersfortbosbezetters en GGF bepleitten bij de ministers gezamenlijk een bestemmingswijziging van industriegrond naar bos, om het 3,2 hectare grote bedreigde deel van het Lappersfortbos te redden, met een gelijkwaardige grondenruil voor Suez dochter Fabricom of een andere gelijkwaardige oplossing. Daarbij werd nadrukkelijk gewezen op de symboolwaarde van het Lappersfortbos. Dat mocht echter niet baten, want volgens de ministers kan men voor de kostprijs van het Lappersfort op andere locaties 60 tot 75 ha waardevol zonevreemd bos kopen.

Luc Vanneste van het Groene Gordel Front reageert "ontnuchterd." Het einde van een strijd, waarbij op het hoogtepunt vele duizenden Bruggelingen op straat kwamen, lijkt voorbij. Bos blijft geen bos.

(FN-Eigen Berichtgeving/ Foto: Archief)
Meer over Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag