Sportnieuws uit de regio

Ook de Brugse Sportdienst nu op facebook


Brugge, dinsdag 29/9/2009. De Brugse Sportdienst is voortaan ook via Facebook terug te vinden. Deze sociale netwerksite heeft al meermaals aangetoond dat informatie langs deze weg laagdrempelig, makkelijk en snel verspreid kan worden, en de stad gaat dus experimenteren.

"Via de profielpagina op Facebook kunnen mensen niet enkel algemene info terugvinden over de Sportdienst Brugge maar ook een overzicht krijgen van de lopende en komende activiteiten of evenementen die zij organiseert. Daarnaast krijgen deelnemers de kans om hun ervaringen of bevindingen achteraf via dit medium mee te delen," vertelt sportschepen Annick Lambrecht.

Op die manier wil de Brugse Sportdienst niet enkel actief maar ook inter-actief voor de dag komen. Via Facebook wordt geprobeerd de promotie rond de activiteiten en evenementen van de Sportdienst exponentieel op te voeren. Uit contacten met andere steden en gemeenten is namelijk gebleken dat dit groeiende en bloeiende medium niet onbenut mag blijven. "Sporten is niet enkel bewegen maar ook sociaal bezig zijn; uit onderzoek is al meermaals gebleken dat het sociale contact tijdens en na het sporten een belangrijke factor vormt tot levenslang bewegen. Een sociale netwerksite zoals facebook kan dit zeker helpen ondersteunen," besluit schepen Lambrecht.

(ED-Meegedeeld-Brugge)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag