Nieuws uit de Brugse regio

Bosbezetters willen bosbezitters worden…


Audio Reportage

Bosbezetters willen bosbezitters worden…
Brugge, dinsdag 6/10/2009. De bosbezetters van het Lappersfortbos, die Vlaanderen`s meest beroemde zonevreemde bos ooit alles samen al meer dan twee jaar bezet houden, willen bosbezitters worden. Samen met Friends of the Earth en het Groene Gordel Front willen de bezetters proberen het laatste lapje bedreigd Lappersfortbos van Fabricom te kopen, en de campagne die gisteren pas is gestart lijkt al zijn eerste vruchten af te werpen. Vanavond vernamen we dat al ruim 400 vierkante meter is verkocht.

Wat als het niet lukt

Als geen 32.000 keer 50 euro gevonden wordt, zullen de opgehaalde cente,n overigend niet in diepe zakken terecht komen, maar zal de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) de centen aanwende om andere zonevreemde bossen aan te kopen. Volgens Luc Vanneste van het Groene Gordel Front komt er volgende week overigens ook een nieuwe gezamelijke verklaring vaan van de Suez groep, die nu eigenaar is van het bos, en van de bosbezetters...

Het ziet er naar uit dat een aantal politici die de voorbije dagen liepen te stralen bij de gedachte dat het bos tegen de vlakte zou gaan, mogelijkerwijs toch nog hun meerdere zullen moeten erkennen in de bezetters.

Koop uw eigen stukje Lappersfortbos door 50 euro te storten per gewenste vierkante meter, op het rekeningnummer KBC 738-0081184-17, internationale stortingen Iban: BE 61-7380-0811-8417 Bicc: Kredebb .

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.saveforest.be
Meer over Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag