Nieuws uit de Brugse regio

Yves Leterme wil stukje Lappersfortbos kopen (update)


Audio Reportage

Yves Leterme wil stukje Lappersfortbos kopen (update)
Brugge, zondag 18/10/2009. >>> om 21u30 liet de woordvoerder van Yves Leterme ons weten, dat Leterme nog niets definitief heeft beslist over de kwestie. Er was wel een onderhoud geweest met Andy Vermaut maar "Leterme wacht op een aantal extra gegevens van Friends Of The Earth alvorens een beslissing te nemen over een eventuele aankoop en steun aan de actie." <<<

In een symbolische daad die kan tellen, heeft voormalig premier Yves Leterme, boegbeeld van de partij van burgemeester Patrick Moenaert (CD&V), aan Friends Of The Earth toegezegd een stukje Lappersfortbos te willen kopen. Leterme, die in Ieper het Torteltuinbos liet aanleggen, zou ook zijn naam willen verbinden aan de mailcampagne om het bos te redden. Dat heeft Andy Vermaut van Friends Of The Earth, die deze morgen bij Leterme op bezoek was, gezegd.

Deze morgen maakte de Oostendse schepen Yves Miroir(sp.a) bekend dat ook hij 100 vierkante meter van het bos wil redden: een meer dan symbolische geste, van de man achter het Oostendse stadsrandbos.

Het Groene Gordel Front, dat deze middag bija 200 sympathisanten bijeen bracht voor de gedichtenwandeling door het beroemdste zonevreemde bos, lijkt plots weer steun te krijgen uit kampen waar deze tot voor een paar weken niet eens kon vermoed worden. Er is in een paar dagen al een kleine 20,000 euro binnengomen: nog ver van de vereiste 1,3 miljoen, maar het lijkt in een stroomversnelling te zitten en het groene Gordel Front heeft Fabricom gevraagd om nog tot driekoningen te mogen verder actie voeren: kinderen kunnen zo een stukje bos vragen aan Sinterklaas en volwassen klunnen een bijzonder kerstcadeau geven, zegt Luc Vanneste van het GGF.

Koop ook uw aandeel in de Lappersfort Zuurstoffabriek: het rekeningnummer KBC 738-008-1184-17, internationale stortingen Iban: BE 61-7380-0811-8417 Bicc: Kredebb

(FN-Op Locatie)
Meer op www.saveforest.be
Meer over Actie    Politiek    CD&V    sp.a    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag