Nieuws uit de Brugse regio

Tweede Razor Reel Fantastic Film Festival brengt 2 wereldpremičres


Audio Reportage

Tweede Razor Reel Fantastic Film Festival brengt 2 wereldpremičres
Brugge, woensdag 21/10/2009. Van 2 t.e.m. 8 november 2009 vindt in Brugge voor de tweede maal het Razor Reel Fantastic Film Festival plaats. Het filmfestival - voor alle liefhebbers van thrillers, fantasy, absurde humor, manga, gore en horror - brengt 2 wereldpremičres, 3 Europese premičres en 19 Belgische premičres en een tiental gasten, waaronder Tom Felton uit Harry Potter, regisseur Tom Reeve van de film Holy Water en regisseur Paco Plaza van [REC]2, is Razor Reel Fantastic Film Festival uitgegroeid tot een heus festival. Razor Reel Fantastic Film Festival is echter niet enkel bestemd voor de liefhebbers van het genre, maar wil het fantasy en thriller genre openstellen voor een breed publiek.

Het festival opent op maandag 2 november met de film The Children, een film van Tom Shankland, die eerder ook Waz met Stellan Skargsgard maakte. Andere aanraders zijn: Karma : Crime, Passion and Reincarnation, een sfeervolle Indische thriller die u meermaals op het puntje van je stoel laat zitten! Een superieure thriller die voor de verandering eens uit het Aziatische India komt, waar je eerder een Bollywood film zou verwachten al staat het daar mijlenver vanaf. Stuck van Stuart Gordon is een echte festivalfavoriet.

Op donderdag 5 november kunnen we iedereen die van een stevig brok horrorsfeer houdt, aanraden om de Koreaanse film The Loner mee te pikken in de Ciné Liberty. Een typische Aziatische spokenfilm zoals The Ring of The Grudge, maar met een thema dat enkele compleet nieuwe elementen toevoegt aan een reeds beproeft genre.

Op Vrijdag 6 november kan de liefhebber van absurde humor genieten van Holy Water en I sell the Death. In Ciné Liberty kan je op vrijdag lekker griezelen met Salvage, een monsterfilm van Engelse makelij, gevolgd door de veel belovend Italiaanse Horror prent Shadow.

Zaterdag 7 november kunnen manga- liefhebbers vanaf 15.00 uur aanschuiven aan de Biekorf om te genieten van de MANGA MANIA namiddag met Van Hellsing Ultimate Episode en Raxhephon. Daarna volgen nog enkele toppers als Splintered, The House of the Devil en Vampire Girl vs. Frankenstein Girl. Voor The House of the Devil komt regisseur Ti West langs om alles haarfijn uit de doeken te doen. Ben je meer het romantische type die graag een fantasy film meepikt, vergeet dan zeker niet Absurdistan aan te stippen in ciné Liberty.

Nog met stip: in avant premiere [REC]2. Regisseur Paco Plaza komt langs om zijn film voor te stellen. Een niet te missen ervaring want deze film was reeds geselecteerd voor het filmfestival van Venetië. Dit bloedstollend vervolg op [REC] (met een Amerikaanse remake Quarantine) is één van de vele hoogtepunten op de 2009 editie van het festival.

Zondag 8 november staan nog een resem kortfilms van hoge kwaliteit geprogrammeerd.

Praktische info: van 2 t.e.m. 8 november 2009
CC De Biekorf
Kinepolis Brugge
Ciné Liberty
Ticketprijs : 6 euro

(FN-EX-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.razorreel.be
Meer over Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag