Nieuws uit de Brugse regio

Brug over expresweg aan Tillegemstraat geopend


Audio Reportage

Brug over expresweg aan Tillegemstraat geopend
Brugge, dinsdag 3/11/2009. Onder de stromende regen is vanavond aan de Tillegemstraat de voetgangers- en fietsersbrug over de Expressweg geopend, door burgemeester Patrick Moenaert (CD&V). De 'luie' fiets- en voetgangersbrug moet de oversteekbaarheid van de weg te verbeteren om de Godelievewijk en het Tillegembos weer met elkaar te verbinden. De expresweg Brugge Zeebrugge vormt sinds de aanleg een barrière tussen de Godelievewjjk en het bos en vele bewoners maakten volkomen illegaal gebruik van een oversteek achter Kinepolis. Die de facto ontstane situatie wordt nu op een veilige manier bestendigd.

Vorderingen

Vorige week werd overigens de aanbesteding afgesloten voor de heraanleg van het kruispunt van de Expresweg met de Legeweg, volgende week volgt de aanbesteding van het kruispunt met de Koning Albertlaan en daarna hoopt Moenaert dat snel duidelijkheid kan ontstaan over de aanpak van het gevaarlijkste kruispunt aan de Chartreuseweg.

Aanpassing

Binnenkort zal de brug overigens ook door middel van liften ook toegankelijk worden voor personen met een motorische handicap. Dat zal de brug ook bruikbaar maken voor de vele bewoners van 'Ter Dreve' en andere rolstoelgebruikers, kinderen in buggy's, kinderwagens en fietskarren.

(FN-Op Locatie)
Meer over Film    Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag