Sportnieuws uit de regio

Voka staat achter plannen Chartreuse


Brugge, dinsdag 17/11/2009. Voka West-Vlaanderen schaart zich achter de plannen voor een kantoor-, handels- en stadioncomplex op de terreinen aan de Chartreuse in Brugge. Voka "verheugt zich over de recente ontwikkelingen in het dossier nieuw stadion Club Brugge – headquarterszone Chartreuse," waarbij Resoc gisteravond een mandaat gaf aan voorzitter Dirk De fauw om een concreet voorstel over te maken aan de Vlaamse regering. "Het lijkt erop dat er eindelijk een consensus in de maak is en wij hopen dan ook, dat er door de verschillende beleidsniveaus nu ook snel beslissingen worden genomen," zegt regiovoorzitter Jean-Pierre Saelen van de kamer van koophandel.

Voka West-Vlaanderen stond achter het project van Club Brugge om een nieuw stadion te bouwen in Loppem maar ziet in het alternatief dezelfde voordelen: "Aan de basis hiervan wortelden een aantal belangrijke overwegingen: de overtuiging dat een vernieuwend en ambitieus project een stad en steek vooruit stuwt, leidt tot optimisme, enthousiasme én ondernemerszin," zegt Saelen. "Brugge heeft immers nood aan ambitieuze projecten met internationale aantrekkingskracht. En voor de toekomst van de streek is er ook dringend nood aan meer ruimte voor ondernemingen. Vandaar onze herhaalde oproep tot dialoog en krachtenbundeling, om te onderzoeken hoe we, op basis van het project, een nog grotere toegevoegde waarde voor de regio konden bereiken", aldus nog Saelen.

Voor Voka was het duidelijk dat een realisatie ten zuiden van Brugge een multifunctioneel project moest worden. Jean-Pierre Saelen: "Wij hebben Loppem als stadionlocatie verdedigd tegenover andere mogelijke locaties, zoals de Blankenbergse Steenweg. Dat is immers het enige gebied in Brugge waar op termijn nog een nieuwe industriezone kan worden gecreëerd. De scherpe keuze voor een locatie is genomen. De alternatieve locatie is niet ideaal: het terrein is relatief klein, met slechts 17 ha, om én bedrijven én een stadion te bouwen. Maar het sluit geen enkele functie uit. De beslissing dwingt elke ontwikkelaar tot creativiteit en vernieuwing, tot innovatieve concepten. En dat is een uitdagend vooruitzicht."

(Ed-Meegedeeld-VOKA)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Politiek    Dirk De Fauw    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag