Economie

Opnieuw cursus omgaan met agressie voor caféhouders


Audio Reportage

Opnieuw cursus omgaan met agressie voor caféhouders
Brugge, zaterdag 13/3/2010. De Brugse preventiedienst organiseert opnieuw een cursus "omgaan met agressief gedrag" voor caféhouders. "Zes jaar geleden startte de stad brugge met de vzw Horeca Vorming Vlaanderen de eerste sessies omgaan met agressief gedrag op café, op vraag van de Preventiedienst. Via het horecaproject "+ café" merkte men namelijk dat een groot deel van de vragen en de verzuchtingen van de uitbaters te maken hadden met agressief gedrag in hun zaak. En gezien het Brugse uitgaansleven met een sterke afwisseling en doorstroming qua personeel te maken heeft is ondertussen weer er een pak nieuwe uitbaters en kelners actief. De tijd lijkt ons dus rijp om de opleiding opnieuw aan te bieden," zegt burgemeester Patrick Moenaert.

Gratis

Door het partnership met Horeca Vorming, die al jaren vormingen voor horecamedewerkers organiseert, kon deze vorming gratis worden aangeboden aan alle geïnteresseerde uitbaters en kelners. "Doordat er sterk rekening wordt gehouden met de ervaringen en verzuchtingen van de cursisten én door de medewerking van twee professionele acteurs krijgt deze vorming een sterk interactief karakter. Dit scherpt de aandacht bij de cursisten," zegt Piet Deville van de preventiedienst. Nagenoeg alle deelnemers waren erg enthousiast over eerdere sessies. Ondertussen volgden een 100-tal Brugse horecamensen de vorming.

Er komen nu weer twee sessies: op maandag 26 en dinsdag 27 april, opnieuw in het cultuurcafé bij De Biekorf. De vorming duurt van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur. De Stad voorziet een gratis broodjeslunch. Er kunnen twaalf mensen per vormingsdag deelnemen.

Voor meer informatie en inschrijvingen :
Horecacoach Piet De Ville
Stedelijke Preventiedienst
Tel. : 050/44 82 91

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Contacteren via mail piet.de.ville@brugge.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    Patrick Moenaert    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag