Nieuws uit de Brugse regio

Wordt Vaartdijkstraat toch nieuwe expressweg uit Brugge?


Brugge, vrijdag 26/3/2010. Het mijkt er op dat de Vaartdijkstraat toch bestendigd zou kunnen worden als een nieuwe "expressweg uit Brugge". Binnen de Brugse CD&V stelt ondermeer gemeenteraadslid Franky Demon "verheugd te zijn dat het college van burgemeester en schepenen beslist heeft om de Vaartdijkstraat tijdelijk opnieuw te openen voor het autoverkeer."

Bestendigen?

"Ik was van bij aanvang tegenstander van het afsluiten van de Vaardijkstraat in Sint-Michiels omwille van de problemen aan de achterkant van het station waardoor Sint-Michiels in de ochtend- en de avondspits dichtslibt. De extra werken aan het station zijn de spreekwoordelijke druppel. "Dinsdag heb ik daarom op een informatievergadering van het ACV Sint-Michiels er bij de burgemeester nogmaals op aangedrongen om de Vaartdijkstraat definitief opnieuw open te stellen voor het verkeer," zegt Franky Demon. "Ik hoop dat burgemeester Moenaert en minister van openbare werken Hilde Crevits deze tijdelijke maatregel om zullen zetten in een blijvende mogelijkheid, om niet alleen zo weinig mogelijk vrachtverkeer door het centrum van Sint-Michiels naar Ten Briele te laten rijden maar ook voor de rest van het verkeer gebruiken."

Tweevaksbaan tot aan de Ring

"We moeten onderzoeken of het verlengen van de tweevaksbaan tot aan de ring tot de mogelijkheden behoort. Ik weet dat dit in gaat tegen eerder gemaakte afspraken, maar rekening houdende met het feit dat De Lijn en het VTI zich waarschijnlijk ook zullen vestigen op de gronden achter Bombardier, zullen de files achter het station en in de Baron Ruzettelaan alleen maar erger worden. Deze extra zuidelijke ontsluiting tussen Steenbrugge en de ring is één van de mogelijkheden, om het autoverkeer vlotter Brugge binnen en buiten te loodsen.
We moeten het gesprek met Oostkamp daarover aangaan," besluit Franky Demon.

(FN-Meegedeeld-FD)
Meer over Politiek    CD&V    Franky Demon    Sint-Michiels    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag