Sportnieuws uit de regio

Brugge start communicatiecampagne Brugge WK 2018


Audio Reportage

Brugge start communicatiecampagne Brugge WK 2018
Brugge, woensdag 31/3/2010. De stad Brugge start, na de geslaagde ervaring van Euro 2000, een grootse campagne om bij de bevolking het draagvlak te verbreden voor een mogelijke organisatie van het WK in 2018. Met de vele wereldwijd geprijsde horecafaciliteiten, onze ervaring met de organisatie van grootschalige evenementen en gevorderde plannen voor een nieuw voetbalstadion dat voldoet aan de vooropgestelde normen, beschouwt burgemeester Patrick Moenaert Brugge als 'de ideale kandidaat-speelstad'.

Ons enthousiasme om deze ambitie waar te maken, werd nog aangewakkerd door de cijfers die vorige week werden verspreid inzake economische betekenis van de organisatie van een WK : het Planbureau rekende op basis van de uitgaven en opbrengsten van het WK voetbal in Duitsland in 2006 tot de conclusie dat de opbrengst voor BelgiŽ 1,15 miljard euro zou zijn... En ook in 2019 en 2020 zijn nog positieve effecten te verwachten,' zegt Moenaert. 'Vertaald in mensentaal kan ik geruste stellen dat het imago van Brugge een enorme boost zou krijgen en dat zowel onze export als het toerisme daar wel zouden bij varen. De komende maanden willen wij ook in de stad visibiliteit geven aan onze kandidatuur voor het WK. We ontvangen hier op 4 mei Charleroi ontvangen en op 5 mei gaan we naar Gent. De stedentocht eindigt op 6 mei, wanneer in Antwerpen premier Leterme en premier Balkenende het project van de kandidaat-steden overhandigd krijgen.

Lokale promotie

Onze WK-kandidatuur wordt vanaf vandaag ook opgenomen in brieven van de Stad naar de bevolking, het komt op de vlaggen op onder andere de Markt, 't Zand, de Unescorotonde, en het het station, op banners en beachvlaggen die opduiken bij manifestaties, er worden T-shirts aangemaakt, enkele muren van het Jan Breydelstadion worden bewerkt met graffiti die verwijzen naar het WK en er komt een website www.brugge.be/WK2018 die in alle communicatie gepromoot wordt.

(FN-Op Locatie)
Meer op www.brugge.be/WK2018
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Politiek    Patrick Moenaert    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag