Sportnieuws uit de regio

Gilbert De Neve gaat Brugs stadion bouwen

Gilbert De Neve gaat Brugs stadion bouwen
Brugge, zondag 25/4/2010. Gilbert De Neve, voormalig adviseur generaal van de Regie Der Gebouwen, die in het verleden ondermeer een belangrijke rol heeft gespeeld in de bouw van het peperdure gerechtsgebouw van Antwerpen en in de vernieuwing van het Koning Boudewijnstadion in Brussel, wordt de nieuwe Brugse 'voetbal-coördinator'. Hij zal in die functie, die morgen pas officieel bekend wordt gemaakt, een volledig gedetailleerd stadionproject moeten uitwerken, dat zowel voor Club Brugge als Cercle Brugge én de Stad, de provincie, Vlaanderen én privé investeerders zal moeten kunnen bekoren.

De Neve zal de plannen, die door gedeputeerde Dirk De Fauw (CD&V) en zijn RESOC de voorbije maanden in alle stilte gedeeltelijk zijn voorbereid, dus definitief vorm moeten geven: hij moet een financieel plan en de architecturale aanpak verder uitwerken, zonder daarbij te duur te worden of de beperkingen inzake bouwvolume en inhoud op de Chartreuse-site te schaden.

De uit Aalter afkomstige Burgerlijk Ingenieur en Architect heeft de voorbije decennia op het vlak van overheidsprojecten in ons land een ruim CV opgebouwd...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Politiek    CD&V    Dirk De Fauw    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag