Nieuws uit de Brugse regio

Wouter De Vriendt lijsttrekker bij Groen!


West-Vlaanderen, zondag 9/5/2010. Zaterdag 8 mei kozen de leden van Groen! West-Vlaanderen Wouter De Vriendt als hun lijsttrekker. Naast de lijsttrekker werden ook Bart Caron als lijstduwer en Bruggeling Sammy Roelant als eerste opvolger verkozen.

Wouter De Vriendt werd in 2007 verkozen als Kamerlid en is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het parlement. Als federaal volksvertegenwoordiger houdt hij zich vooral bezig met de thema's buitenlandse zaken, defensie, armoede en pensioenen. De Vriendt is 32 jaar en woont in Oostende, waar hij gemeenteraadslid is. Hij studeerde politieke wetenschappen aan de VUB.

Groen! West-Vlaanderen gaat vol vertrouwen naar de verkiezingen. 'Het is tijd om de politieke impasse te doorbreken, het is tijd voor politici die naar oplossingen zoeken in plaats van ruzie te maken,' aldus De Vriendt. 'Dit land heeft nood aan politieke partijen die met partijen over de taalgrens kunnen spreken en onderhandelen. Groen! is zo'n partij. Wij komen tegemoet aan de vraag van vele mensen naar een eerlijke en integere politiek.'
Het rapport van de regeringspartijen CD&V en Open VLD is na drie jaar bijzonder mager. Inzake justitie, pensioenen, klimaat en staatshervorming werd niets bereikt. 'Anders en beter,' besluit De Vriendt.

Lijstduwer Bart Caron is Vlaams volksvertegenwoordiger en houdt zich in het Vlaams parlement bezig met o.a. cultuur, media, sport en binnenlands bestuur. Caron is gemeenteraadslid in Kortrijk en als parlementslid is hij alom geprezen voor zijn inbreng in het cultuurdebat. Hij werkte dan ook o.a. als co÷rdinator van Brugge 2002 Culturele Hoofdstad van Europa. Tevens was Caron raadgever en kabinetschef van de cultuurministers Bert Anciaux en Paul Van Grembergen.

De leden kozen voorts voor Sammy Roelant als eerste opvolger. Roelant is voorzitter van Groen! Brugge. 'Wij zijn de meest relevante politieke stroming als antwoord op de uitdagingen van onze tijd,' zegt Roelant 'dit omdat we vooruitkijken en geen navelstaarders zijn. Wij zijn ook de enige partij die de problemen globaal en toekomstgericht aanpakt.'

(FN-Meegedeeld-Groen!)
Meer over Politiek    CD&V    Groen    Open VLD    Sammy Roelant    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag