Sportnieuws uit de regio

Als Cercle de beker wint volgt een volksfeest op de Burg


Audio Reportage

Als Cercle de beker wint volgt een volksfeest op de Burg
Brugge, woensdag 12/5/2010. Cercle vertrekt zaterdag met 115 bussen, 2 treinen en een paar duizend personenauto's naar de bekerfinale in de Heizel. Daarmee veroorzaakt Cercle de grootste volksverhuizing in haar geschiedenis: 'voor de vorige bekerfinale waren er een kleine 10,000 Brugse toeschouwers, nu zijn er dat 13,000', zegt woordvoerder Pol Vandendriessche.

Volksfeest op de Burg

Opvallend bij de bekermatch is dat het stadsbestuur nu al heeft beslist dat, in het geval dat Cercle de beker zou winnen, de spelers zondagmorgen op het stadhuis zullen zouden ontvangen en dat er zondagmiddag een soort volksfeest op de Burg zal volgen. Een opvallende beslissing, want in het verleden werden enkel kampioenenploegen op het stadhuis ontvangen, vorige bekerwinnaars kregen die eer niet.

Voorbereiding

Technisch Directeur Glenn De Boeck gaat de komende dagen alvast met zijn volledige ploeg, 20 spelers, op afzondering om zich voor te bereiden op de beker. Cercle en De Boeck zijn alvast niet blij met het feit dat vooraf niet getraind kan worden in het stadion in Brussel, wat in het nadeel zou zijn van de Cercle-spelers die het stadion niet kennen. Toch gaat Pol Vandendriessche uit van een 3-1 overwinning en Cercle gelooft er in, zo blijkt ook uit de speciale shirts die voor de match zijn ontworpen...

(FN-Op Locatie)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag