Economie

Actiekraak in Ezelstraat in Brugge


Audio Reportage

Actiekraak in Ezelstraat in Brugge
Brugge, vrijdag 21/5/2010. Een groep jongeren heeft het leegstaande pand in de Ezelstraat 68 in Brugge bezet. Met de actiekraak willen ze het tekort aan betaalbare woningen en studentenkamers in Brugge in de verf zetten en de wijze waarop heel wat grote historische panden in Brugge vrijwel steevast naar hotel- en kantoorbestemmingen gaan en niet naar bewoning.

'Wij willen hier niet komen wonen, enkel duidelijk maken dat er in Brugge meer open ruimte moet komen en meert betaalbare woonruimte. ', zegt één van de jonge bezetters die we in het gekraakte pand aantroffen. In het pand zaten voor zover wij konden zien een 15-tal bezetters die langs de open achterkant in het gebouw waren geraakt.

Het voormalig Theresiaklooster staat volgens de actievoerders al 20 jaar leeg. Kort na de kraak werd de politie verwittigd door een buurtbewoner, maar deze moest na een poging om de deur in te trappen weer vertrekken. Ze hadden voor immers geen ontruimingsmandaat. De politie stelde zich daarna in de omgeving verdekt op.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Actie    Politiek    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag