Nieuws uit de Brugse regio

Lissewege en Zwankendamme roepen onafhankelijkheid uit

Lissewege en Zwankendamme roepen onafhankelijkheid uit
Brugge, zaterdag 19/6/2010. Een aantal inwoners van Lissewege en Zwankendamme hebben symbolisch "de onafhankelijkheid van hun polderdorpen uitgeroepen". Ze zeggen niet langer "onder het juk van de stad Brugge te willen leven".

De zaak begon aanvankelijk als een grap maar neemt steeds grotere vorm aan: op de Facebookgroep "Stad Lissewege" waarop de onafhankelijkheid wordt aangekondigd zeggen enkele leden dat ze bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen met een politieke partij "Lissewege Zwankendamme Onafhankelijk" willen opkomen en die quote krijgt heel wat "leuk" stemmen op het Internet.

Hoever de initiatiefnemers echt willen verder gaan met de grap, die startte op café en wordt geleid door een lokale ondernemer, is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat steeds meer inwoners van Zwankendamme, Lissewege en Dudzele zie niet meer herkennen in het beleid van het Brugse stadsbestuur... Zo werd onlangs in Zwankendamme een wijkburgemeester verkozen... De Facebookgroep "Stad Lissewege" lokte in een paar dagen al meer dan 100 leden.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.facebook.com/stadsomroep#!/group.php?gid=106257982757457
Meer over Lissewege    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag