Nieuws uit de Brugse regio

Oostende krijgt eigen Lappersfortbos


Audio Reportage

Oostende krijgt eigen Lappersfortbos
Oostende, zondag 15/8/2010. Deze middag werd in op het Petrus- en Paulusplein in Oostende onder ruime belangstelling het 'Lappersfort Zuurstofbos' contract ondertekend.

Schepen Yves Miroir (sp.a) van de Stad Oostende, het Groene Gordel Front en Friends of the Earth Vlaanderen kondigen daarin aan dat ze op 21 november, de Dag van de Natuur, een nieuw Lappersfort Zuurstofbos zullen aanleggen. Andy Vermaut, lid van actiegroep Friends of the Earth, Struikrover André van Oostende & Lassie, Pompier en Dita, ex-bosbezettters waren de initiatiefnemers van een poging om geld in te zamelen om het laatste bedreigde stukje zonevreemd Lappersfortbos in Brugge op te kopen, maar er was niet genoeg geld daarvoor. De 30.000 euro die werd ingezameld wordt nu ingezet om een tien hectare groot Oostends Lappersfortbos aan te planten bij de volkscoöperatieve Buitengoed . Het maakt daar deel uit van de groene gordel rond Oostende, het stadsrandbos.

Nieuw begin

'We hebben ook de garantie dat het nieuw aangelegde bos altijd bos zal blijven,' zegt Luc Vanneste van het Groene Gordel Front. 'Een nieuw bos is niet hetzelfde als bomen die al tientallen jaren oud zijn, maar het is een nieuwe begin. Wij nodigen symbolisch ook de Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) uit om bij de aanplant in november aanwezig te zijn. Na wereldoorlog 2 moesten Duitsers en Fransen ook vrede sluiten: een boomplantactie is het ideale moment om een nieuwe vrede in te luiden.'

(FN-Meegedeeld-GGF/ Foto: Gin Myle)
Meer over Actie    Politiek    CD&V    sp.a    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag