Nieuws uit de Brugse regio

Volgende week veilig terug naar school in Brugge

Volgende week veilig terug naar school in Brugge
Brugge, dinsdag 24/8/2010. Net voor de zomer vond in Brugge het Vlaams Congres Verkeersveiligheid plaats. Het was de eerste keer dat dit congres van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een gaststad bezocht. Dit gebeurde als een blijk van waardering voor de inspanningen die in Brugge op het vlak van verkeersveiligheid gedaan worden.

Het project "5 jaar veilige schoolomgevingen in Brugge" werd op dat Congres in de kijker geplaatst als een voorbeeld voor andere steden.

Nog veiliger

"De Stad Brugge wil haar 37.000 scholieren - van kleuter tot hoger onderwijs - een veilige omgeving bieden om naar de school te gaan en we blijven ook in het nieuwe schooljaar onverminderd aandacht besteden aan verkeersveilige schoolomgevingen," zegt Burgemeester Patrick Moenaert. "Dit jaar vroegen maar liefst 26 scholen de subsidie 'projecten verkeersveiligheid' aan. Hiervoor voorziet de Stad 50.000 euro. Deze projecten worden samen met de scholen en de oudercomités uitgewerkt en zijn op maat van de school. De schoolvervoerplannen worden verder in overleg met de scholen uitgevoerd. Alleen al om de nodige infrastructurele maatregelen te kunnen nemen, trekken we hiervoor jaarlijks 250.000 euro uit. KA Assebroek, basisschool Het Noordveld, Ter Poorten in Lissewege en Onze Bijenkorf in Dudzele stelden in 2010 een schoolvervoerplan op. De concrete uitvoering hiervan wordt in de mate van het mogelijke nog dit jaar gestart. Basisscholen De Spycker en De Triangel zullen in het nieuwe schooljaar een schoolvervoerplan opstellen. En voor het groeiend aantal hogeschoolstudenten wordt het aantal gele studentenfietsen opgetrokken van 250 naar 400 fietsen".

Werken

"Er werd ook fors geďnvesteerd in nieuwe of verbeterde fietsinfrastructuur," zegt Schepen voor Openbare Werken Jean-Pierre Vanden Berghe. "Recent kwamen er nieuwe comfortabele fietspaden langs de Vaartdijkstraat, de Legeweg en de Scheepsdalelaan ... Met de start van het nieuwe schooljaar worden - zoals elk jaar - de fietspaden nagezien en waar nodig voeren we plaatselijke herstellingen uit. Midden 2011 wordt gestart met de aanleg van een nieuw en afgescheiden fietspad langs de Koningin Astridlaan en ook aan de Veltemweg komen er enkele bijkomende ingrepen voor een veilige schoolomgeving".

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Onderwijs    Politiek    Patrick Moenaert    Lissewege    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag