Sportnieuws uit de regio

Vlaams Belang: CD&V verantwoordelijk voor Chartreuse-fiasco

Vlaams Belang: CD&V verantwoordelijk voor Chartreuse-fiasco
Brugge, donderdag 26/8/2010. Voor Vlaams Belang Brugge is CD&V verantwoordelijk voor het feit dat het voetbalstadion dat gepland werd in het Chartreuse rood licht krijgt van de Vlaamse Commissie Ruimtelijke Ordening (VLACORO). Het mobiliteitsvraagstuk is voor VLACORO het grootste struikelblok en dreigt het project op zijn minst gedeeltelijk op de helling te zetten. 'Als de Vlaamse regering het plan nu verwerpt, zal dus ook 2010 een verloren jaar geweest zijn, een jaar van stilstand,' zegt Alain Quataert van Vlaams Belang.

'Nochtans : burgemeester Moenaert en Resoc-voorzitter De Fauw hadden dit moeten voorzien, want het advies van de Vlacoro is een logisch gevolg van de opmerkingen die de Brugse gecoro al begin februari 2010 formuleerde en daarna opnam in zijn bezwaarschrift aan de Vlacoro. De Brugse gecoro stelde immers een jaar geleden al dat in eerste instantie het mobiliteitsprobleem moet opgelost zijn,' zegt Quataert. 'Zelf heb ik op dit mobiliteitsvraagstuk nog eens extra de klemtoon gelegd tijdens de bespreking van de afbakening regio Brugge tijdens de gemeenteraad van 30 maart jl. Ik heb er letterlijk op gewezen dat de gecoro positief staat tegenover het project, maar zich zeer grote zorgen maakt over de bereikbaarheid en de verkeersontsluiting. Het is niet onlogisch dat de Vlacoro deze redenering overneemt. Niemand is gebaat met een onbereikbaar stadion. Als burgemeester Moenaert nu pas minister Crevits zal aanporren om de mobiliteitskwestie te onderzoeken, dan is dit pure nalatigheid : dit had veel eerder moeten gebeuren. Minister van mobiliteit Crevits is de voorbije jaren niet uit het nieuws geweest, met positief nieuws voor Brugge, namelijk de heraanleg van de N31. Maar over de verkeersontsluiting naar een nieuw stadion in de zuidrand heeft ze sinds haar aanstelling als minister van mobiliteit nog nooit enige actie ondernomen, nooit een plan voorzien. Is dit bewuste nalatigheid ?' vraagt Quataert zich zelfs af.

'Gezien de zeer veelvuldige contacten tussen de burgemeester, de resocvoorzitter en de minister, omtrent de verkeersontsluiting van Brugge-Zuid de voorbije jaren, stel ik vast dat de CD&V over heel de lijn gefaald heeft : die mobiliteitstudie had er na al de voorgaande waarschuwingen en adviezen al lang moeten zijn. Het opmaken van een dergelijk mega-project zonder enige visie op de verkeersontsluiting is dus een onvergeeflijke flater,' besluit Alain Quataert, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang.

(FN-Meegedeeld-VB)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Ruimtelijke Ordening    Politiek    CD&V    Vlaams Belang    Alain Quataert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag