Nieuws uit de Brugse regio

Prijs compostmaand naar Assebroek

Prijs compostmaand naar Assebroek
Brugge, donderdag 16/9/2010. Frederiek Le Comte uit Assebroek is de Brugse winnaar van de wedstrijdvraag van 'Juni Compostmaand'. Schepen Hilde Decleer, bevoegd voor leefmilieu, en Paul Jonckheere, de voorzitter IVBO, overhandigden hem deze middag een compostvat vol tuingereedschap ter waarde van 250.

Thuiscomposteren

De wedstrijd moest het thuiscomposteren mee in de belangstelling helpen krijgen. Thuiscomposteren raakt dankzij de inspanningen ondermeer de Brugse compostmeesters steeds meer ingeburgerd, vandaar dat er sinds 2008 een stapje verder gezet wordt naar kringlooptuinieren. Daarbij wil men tuinafval voorkomen door het zoveel mogelijk hergebruiken van tuinresten. Het Brugs compostteam bestaat inmiddels 15 enthousiaste compostmeesters, allemaal vrijwilligers, opgeleid door Vlaco vzw. Zij worden begeleid door dienst leefmilieu en dragen bij aan de promotie van het thuiscomposteren en het afvalarm tuinieren.

Cursus

Er wordt in september opnieuw een gratis korte cursus rond thuiscomposteren georganiseerd door IVBO in samenwerking met VLACO. Heb je zin om thuis te composteren met een vat of bak, maar je weet niet hoe eraan te beginnen, dan zal een ervaren compostmeester je tijdens die avond het composteerverhaal van a tot z uit de doeken doen. Hoe start je een vat op? Wat mag erin en wat niet? Wanneer is je compost klaar? Wat doe je met compost? Op al deze vragen krijg je dan een antwoord. In drie lessen maak je kennis met de praktijk en de theorie.

(FN-Meegedeeld-HC)
Meer over Milieu    Assebroek    Paul Jonckheere    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag