Nieuws uit de Brugse regio

Nieuwe jeugdlokalen van Chiro Sint-Joris 't Leitje af

Nieuwe jeugdlokalen van Chiro Sint-Joris 't Leitje af
Brugge, maandag 20/9/2010. Zaterdag werden de nieuwe jeugdlokalen van Chiro Sint-Joris 't Leitje officieel geopend. Schepen Lieve Mus knipte het lint in aanwezigheid van een enthousiaste groep leden, leiders, familie en sympathisanten.

6 jaar geduld

Omwille van nijpend plaatsgebrek besloot de Chiro al in 2004 om iets te ondernemen: de twee bestaande 'garagehemen' afbreken en ze vervangen door mobiele containerhemen maar dat bleek geen duurzame oplossing. Chiro Sint-Joris 't Leitje besloot daarom om een nieuwbouwlokaal te bouwen. In 2006 werd daarvoor een investeringstoelage gevraagd aan de Stad Brugge, ter waarde van 169.000 euro. Deze toelage kon echter pas in 2010 uitbetaald worden aan de vereniging, maar in afwachting van die toelage, kreeg de vereniging hulp van pastoor Johan Allegaert, die een renteloze lening bij de parochie organiseerde voor een bedrag van 53.000 euro.

Papierperikelen rond de grond zorgden voor een jaar vertraging, maar in 2007 werd uiteindelijk het startschot gegeven voor de 1ste fase van de bouw, waarbij in 2008 de garagehemen plaats ruimden voor twee nieuwe hemen en een sanitair blok. Zaterdag werd de tweede fase afgesloten: de vernieuwing van de lokalen tegen de zaal Patria.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag