Nieuws uit de Brugse regio

Stad koopt grond voor extra randparking in Sint-Pieters


Brugge, vrijdag 15/10/2010. Het College van Burgemeester en Schepenen besliste vandaag gronden aan te kopen voor een bijkomende rand-/pendelparking in Sint-Pieters. Het gaat concreet om de gronden gelegen tussen de spoorweg en de Waggelwaterstraat, aan de overkant van de uitrit van Ruddershove. De Stad wil daar op termijn een nieuwe parking realiseren die aansluiting vindt bij het station van Sint-Pieters.

Zoals voorzien in diverse beleidsplannen is het de doelstelling van het stadsbestuur om het station van Sint-Pieters op te waarderen en de nieuwe parking kadert dus hierbinnen. Ze zal echter ook als "overloopparking" dienen voor het AZ Sint-Jan en het OCMW en vormt een bijkomende randparking voor wie richting centrum moet. Zo kan deze parking als een echt 'transferium' worden ingericht, waar men voor het voor- of natransport naar of van het werk of voor een winkelbezoek aan de stad vrij vlot en snel kan overstappen van de wagen op het openbaar vervoer of de fiets.

De aankoop kadert binnen de uitvoering van het Brugse mobiliteitsplan. De aanleg van een randparking past binnen het BPA 123 Ruddershove. De Stad trekt voor deze aankoop 1.851.612 euro uit.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag