Nieuws uit de Brugse regio

Groen! pleit voor eenrichtingsverkeer door de Smedenpoort

Groen! pleit voor eenrichtingsverkeer door de Smedenpoort
Brugge, woensdag 20/10/2010. Volgende week worden de nieuwe voetgangersbruggen aan de Smedenpoort op de gemeenteraad besproken. Dat er gestreefd wordt naar een verhoging van de fietsveiligheid is lovenswaardig. Maar bij Groen! rijst de vraag of de aldus toegenomen capaciteit van de Smedenpoort niet meer auto's zal aanzuigen.

Geen nood?

"Nochtans is de Smedenpoort geen noodzakelijke ingangspoort richting stadscentrum voor auto's," zegt Sammy Roelant van Groen! "Eenmaal door de Smedenpoort dienen auto's hun route af te buigen richting het station of richting Bloedput om het stadscentrum te bereiken. Wij verkiezen dat de Smedenpoort eenrichtingsverkeer wordt: de Smedenpoort dient dan nog enkel voor uitgaand autoverkeer. Het autoverkeer van buiten Brugge wordt dan in de eerste plaats afgeleid naar de Bevrijdingslaan of in tweede instantie naar de Albert I-laan. Voor fietsers blijft het tweerichtingsverkeer mogelijk."

Voordelen

"Op die manier blijven zowel de Gistelse- als de Torhoutsesteenweg gespaard van heel wat onnodig autoverkeer. Met zowel positieve gevolgen voor de leefbaarheid als voor het openbaar vervoer. Wagens die uit Sint-Andries komen, kunnen dan worden afgeleid via de Jan Breydel- en Peter Benoitlaan of via de Stationslaan.
Deze ingreep, die nauwelijks iets kost, is dus fietsvriendelijk, goed voor de leefbaarheid van Torhoutse- en Gistelsesteenweg en voor het openbaar vervoer. Ook de spits in de Smedenstraat zal dan heel wat vlotter verlopen dan nu het geval is. We hopen dan ook dat het stadsbestuur deze piste ernstig in overweging neemt," besluit Sammy Roelant.

(FN-Meegedeeld-Groen!)
Meer over Mobiliteit    Politiek    Groen    Sammy Roelant    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag