Nieuws uit de Brugse regio

Jong VLD: Brugse stadsdiensten moeten langer open


Audio Reportage

Jong VLD: Brugse stadsdiensten moeten langer open
Brugge, donderdag 24/2/2011. De Brugse jong liberalen zijn van oordeel dat de Brugse stadsdiensten langer open moeten blijven. De dienst burgerzaken is enkel open in de voormiddag en op één enkele namiddag en dat is absoluut onvoldoende, vindt Jasper Pillen, de voorzitter van Jong VLD Brugge, die samen met enkele andere leden van Jong VLD Brugge flyers over de kwestie uitdeelde in het Brugse station: 'mensen die pendelen en elke dag uit Brussel hier aankomen kunnen nooit op tijd op de Burg geraken om hun paperassen rond te krijgen, want de dinsdag sluit de dienst bevolking al om 6 uur en de andere dagen zijn de diensten alleen maar in de voormiddag open. Ook zelfstandigen die hun zaak maar om 6 uur sluiten kunnen er niet terecht."

Blankenberge als voorbeeld

"In Blankenberge bijvoorbeeld zijn de loketten op donderdagavond tot half acht open. Daar kan iedereen zich dus wel in regel stellen met zijn documenten,' weet Pillen.

Meer digitaal

"Brugge zet op het vlak van dienstverlening via het Internet bepaalde stappen, maar ook dat kan volgens ons verder uitgebreid worden. Nu kunnen allerhande documenten worden downgeload, maar het moet ook kunnen dat die documenten eenmaal ingevuld via het internet bezorgd kunnen worden aan de stad, zodat een bezoek vermeden wordt. Dat is technisch zeker mogelijk en wij hopen dat schepen Demon (CD&V) die zijn mandaat zeer sterk heeft ingezet dit voorstel zal aanpakken...' besluit de Jong VLD voorzitter met een niet mis te verstane hint naar de nieuwe verantwoordelijke schepen.

(EC/FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    Open VLD    Jasper Pillen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag