Nieuws uit de Brugse regio

Een topwerkgever is niet iemand die 100 man aan de deur zet

Een topwerkgever is niet iemand die 100 man aan de deur zet
Zeebrugge, maandag 28/2/2011. Bij de vakbonden begrijpen ze er helemaal niets meer van: 'op basis van onafhankelijk onderzoek door het CRF Institute, is AGC Glass Europe gecertificeerd als een van de Top Employers BelgiŽ 2011'. zo luidt een deze middag verspreid persbericht. 'Uit het onderzoek blijkt dat AGC Glass Europe uitstekende werkomstandigheden biedt'. Dat is nogal een citaat over een bedrijf dat enkele weken terug nog bekend maakte dat in de vestiging Zeebrugge van het bedrijf een 100-tal werknemers moeten afvloeien.

Brugs

'De glasfabriek' AGC in Zwankendamme was tot voor zeer kort ťťn van de industriŽle topbedrijven in Brugge en geldt als een niet onbelangrijke wereldspeler op het vlak van de productie van spiegels en vlakglas. Elke wagen geproduceerd in Europa, heeft minstens ťťn spiegel uit Zeebrugge, maar dat verhaal zal misschien niet lang meer duren. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) verklaarde onlangs nog dat de afvloeiingen 'verschrikkelijk nieuws zijn voor ruim 100 gezinnen uit onze stad en regio'.

Ongepast

'De afvloeiingen van een derde van het personeel betekenen nog niet het einde van AGC in Zeebrugge, maar om dit bedrijf op basis van onafhankelijk onderzoek te certificeren als een van de Top Employers in ons land lijkt mij toch wat sterk', zo luidt het bij Sandra Lamote, secretaris ACV bouw.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: AGC)
Meer over Tewerkstelling    Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Vakbonden    Zeebrugge    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag