Nieuws uit de Brugse regio

Mysterie in Laken in de boekentop-10


Audio Reportage

Mysterie in Laken in de boekentop-10
Brugge, woensdag 2/3/2011. In afwachting van politiek nieuws uit het Kasteel van Laken blijkt "Mysterie in Laken" van de Brugse journalist en ex-senator Pol Van Den Driessche doorgestoten te zijn naar de Top 10 van best verkopende fictie in Vlaanderen: zowel bij de Standaard Boekhandel als in Knack prijkt het op de 9de plaats.

Het "Mysterie in Laken" speelt zich al in de wereld van het koningshuis en de top van de Kerk: op het moment dat de tuinman van het paleis een lijk ontdekt in de tuin van het paleis verdwijnt de pauselijke nuntius in Brussel. Het verhaal speelt zich overigens af tegen de achtergrond van moeizame regeringsonderhandelingen, waardoor er op de politie en het gerecht extra druk zit om het diplomatisch aan te pakken: huiszoekingen in het aartsbisdom zorgen voor politieke ophef. Ver moet je de werkelijkheid achter het boek niet zoeken en de link met verschillende bestaande personen is snel te leggen.

Dat neemt niet weg dat het boek een fantastisch fictief verhaal is, waarbij de ontknoping meer dan één onverwachte kant oplevert en dat blijkt bij het publiek dus aan te slaan.

"Mysterie in Laken" van Pol Van Den Driessche is uitgegeven door Van Halewyck, telt 344 pagina's en kost 19,95 euro.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Literatuur    Politiek    Pol Van Den Driessche    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag