Nieuws uit de Brugse regio

Bibliotheekfiliaal Sint-Andries groeit


Brugge, vrijdag 20/5/2011. Het College van Burgemeester en Schepenen nam vandaag een princiepsbeslissing over de uitbreiding van het bibliotheekfiliaal Sint-Andries.

Het filiaal, gelegen in het voormalige gemeentehuis Sint-Andries, is een van de belangrijkste bibliotheken in de rand. Plaatsgebrek maakt het onmogelijk om de 4.000 gebruikers op een professionele en klantvriendelijke manier te onthalen. De ruimte voldoet niet aan de actuele normen voor bibliotheken en scoort slecht op vlak van toegankelijkheid en energiebesparing.

1.000.000 euro

De uitbreiding en herinrichting wordt geraamd op ca. 1.000.000 euro. Met een aanbouw aan de bestaande locatie krijgt de bibliotheek een totale oppervlakte van 450m2, vergelijkbaar met de bibliotheken van Sint-Kruis en Assebroek. Hierdoor komt er ruimte voor uitleenafdelingen met meer circulatie- en zitruimte, een betere opstelling van de collecties, een leeszaal met digitale werkplekken en ruimte voor activiteiten met klassen en sociaal-educatieve partners. Als buurtbibliotheek zal het een plek van ontmoeting, kennis en cultuur worden voor de grote deelgemeente met veel jonge gezinnen en anderzijds ook heel wat senioren uit de oudere gemeentekern.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Kinderen    Jongeren    Literatuur    Sint-Andries    Sint-Kruis    Assebroek    Senioren    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag