Nieuws uit de Brugse regio

Actie tegen sluikverkeer in Sint-Michiels


Brugge, dinsdag 31/5/2011. JongVLD Brugge heeft gisterenavond op het kruispunt van de Koningin Astridlaan en de Titecastraat in Sint-Michiels actie gevoerd tegen het sluikverkeer in die buurt.

Toename verwacht

De Brugse jongliberalen verwachten in de toekomst nog een toename van het sluipverkeer door het geplande afschaffen van de afslag naar de Stationslaan voor het inkomende verkeer bij de heraanleg van de site 'achterkant station' en de geplande nieuwe stadshal. Alle verkeer richting de buurt van het Sint-Lodewijkscollege, Sint-Baafs en het Canadaplein zullen hierdoor nog meer hun toevlucht zoeken tot deze sluipwegen.

Voorzitter Jasper Pillen wil tot slot een algemene oplossing: 'Sluipverkeer kan het best vermeden worden door de oorzaken waarom bestuurders alternatieven zoeken, weg te nemen. Een algemene Brugse oplossing is hiervoor nodig. We pleiten dan ook voor een betere kanaalovergang op Steenbrugge, een verbreiding van de Vaartdijkstraat, het opwaarderen van de Baron Ruzettelaan en Bevrijdingslaan en een snelle oplossing voor de problematiek aan de stationsomgeving.'

(JVB-Eigen Berichtgeving)
Meer over Verkeer    Actie    Politiek    Open VLD    Jasper Pillen    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag